top icon
Επικαιρότητα

Αυτή είναι η νέα Ferrari 488 Pista

Η ονομασία και μόνο της πιο σκληροπυρηνικής έκδοσης της Ferrari 488 GTB μιλάει από μόνη της.

Μια ακόμα διαρροή μέσω γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης, αυτή τη φορά για την πιο σκληροπυρηνική έκδοση δρόμου, αλλά για χρήση στην… πίστα, της Ferrari 488 GTB. Ο λόγος για τη νέα και πολυαναμενόμενη 488 Pista (και όχι GTO όπως όλοι προσδωκούσαν), όπως επισήμως αποκαλείται ο αντίπαλος της Porsche 911 GT2 RS, ο οποίος θα παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση της Γενεύης. Και πιθανότητα, μετά από την εν λόγω διαρροή, μέσα σε λίγες ώρες.

Προς το παρόν, η ιταλική εταιρεία τηρεί σιγή ιχθύος, εντούτοις οι εν λόγω φωτογραφίες δεν αμφισβητούνται ως προς τη γνησιότητά τους.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στη νέα Ferrari 488 Pista η χρήση carbon θα είναι εκτεταμένη, με το συγκεκριμένο υλικό να συναντάται στο εμπρός καπό, στα αεροδυναμικά βοηθήματα και στην οροφή. Η νέα 488 Pista θα προσφέρει καλύτερη αεροδυναμική απόδοση κατά 20% σε σχέση με τις «απλές» 488 GTB. Το εσωτερικό δε του αυτοκινήτου θα είναι αρκούντως «γυμνό», ενώ στην προσπάθεια περεταίρω μείωσης του βάρος, θα συνεισφέρουν και οι ελαφρύτερες κατά 40% ζάντες, οι οποίες θα συνδυάζονται με ειδικής σχεδίασης ελαστικά της σειράς Cup 2 της Michelin.

Από εκεί και πέρα, η Ferrari υπόσχεται αλλαγές και σε άλλα, ζωτικής σημασίας μηχανικά μέρη, όπως το κιβώτιο, το σύστημα διεύθυνσης και οι αναρτήσεις, ενώ επεμβάσεις με αγωνιστική χροιά θα γίνουν και στο σύστημα εξαγωγής του V8, ο οποίος θα προέρχεται από τους αγώνες και θα αποδίδει τουλάχιστον 700 ίππους, όντας κατά 10% πιο ελαφρύς σε σχέση με τον σημερινό. Επιπρόσθετα, το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης και τα λογισμικά που διαχειρίζονται τα ηλεκτρονικά καλούδια της κατασκευής πρόκειται να αναβαθμιστούν έτι περεταίρω.

Σε κάθε περίπτωση, η αναμονή για την ανακοίνωση των επίσημων τεχνικών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου πλησιάζει στο τέλος της._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ