top icon
Επικαιρότητα

Αυτό είναι το νέο Opel Corsa GSi

Η Opel αποκαλύπτει μερικώς σήμερα την έκδοση GSi του «μικρού» Corsa.

Η αρχή για την επιστροφή του ονόματος GSi έγινε πριν λίγο καιρό με την πρεμιέρα της αντίστοιχης έκδοσης του Insignia και σήμερα ήρθε  η ώρα ώστε το εμβληματικό για την Opel αυτό logo να «φορεθεί» και στο μικρό Corsa. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία με τη γαλλική πλέον διοίκηση, το νέο Opel Corsa GSi θα προσφέρει «ανόθευτη ακρίβεια για ανόθευτη οδηγική απόλυαση», κάτι που έρχεται να εξασφαλίσει η παρουσία του πλαισίου της Opel Performance Center, με τα σφικτότερα αμορτισέρ και ελατήρια και τα μεγαλύτερα φρένα να δίνουν τον τόνο και το ύφος, συνάμα, της κατασκευής. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό στη σχετική της ενημέρωση, η Opel αναφέρει χαρακτηριστικά πως η εξέλιξη του «στησίματος» της έκδοσης GSi πραγματοποιήθηκε –που αλλού;- στο μεγάλο Nurburgring.

Διαβάστε επίσης: Opel Insignia GSi, στην κορυφή της γκάμας

Οπτικά, το αυτοκίνητο, το οποίο, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, θα προσφέρεται αποκλειστικά σε 3θυρη περιβολή, ξεχωρίζει χάρη στις χαρακτηριστικές εισαγωγές αέρα στο εμπρός μέρος, το σμιλευμένο σε σχέση με τις απλές εκδόσεις καπό, τη διαφορετική κυψελοειδή μάσκα, καθώς και από την απαραίτητη πίσω αεροτομή. Επίσης, οι δαγκάνες των φρένων έχουν κόκκινο χρώμα, ενώ διαφορετική είναι και η σχεδίαση των τροχών των 18 ιντσών. Στο εσωτερικό, το οποίο προς το παρόν δεν αποκαλύπτεται, ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει τα έξτρα σπορ καθίσματα της Recaro, ενώ στάνταρ θα είναι στοιχεία, όπως το δερμάτινο τιμόνι και τα αλουμινένια πεντάλ.

Διαβάστε επίσης: Η Opel επαναφέρει το όνομα GSi

Σε ότι αφορά την ουσία της κατασκευής -τον κινητήρα, δηλαδή- η Opel κρατά μέχρι στιγμής κλειστά τα χαρτιά της. Χωρίς να μπορεί κανείς με βεβαιότητα να αποκλείσει την… έκπληξη, σχεδόν βέβαιο είναι πως κάτω από το καπό του νέου Opel Corsa GSi θα βρίσκεται ένας κινητήρας τούρμπο με χωρητικότητα 1,4 λίτρων και απόδοση περί τους 150 ίππους που θα εξασφαλίζει τελική ταχύτητα κοντά στα 210 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο κάτω των 9 δλ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ