top icon
Επικαιρότητα

Αυτό είναι το νέο SUV της Rolls Royce

Από τους κατασκευαστές… πολυτελείας, η Rolls Royce είναι η μόνη που δεν διαθέτει στις τάξεις της ένα SUV.

Project Cullinan. Αυτό είναι επισήμως το όνομα που φέρει σήμερα το όλο εγχείρημα των Βρετανών, οι οποίοι, όπως επιβεβαιώνεται από επίσημα πλέον χείλη, έχουν βαλθεί να κλέψουν λίγη από την αίγλη της Bentley Bentayga και φυσικά ένα κομμάτι από την… πίτα της εν λόγω κατηγορίας. Προς το παρόν η Rolls Royce δεν επιβεβαιώνει αν το όνομα του πρώτου της SUV θα είναι το προαναφερόμενο. Σε αντίθεση, η εταιρεία ξεκαθαρίζει πως το πρώτο τετρακίνητο όχημα στην 110η ιστορία της θα κάνει το επίσημο εμπορικό του ντεμπούτο κάποια στιγμή μέσα στο 2018.

Από τις επίσημες φωτογραφίες του καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου που η ίδια η Rolls Royce έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, σαφές είναι πως το νέο SUV των Βρετανών θα υιοθετεί πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από την Phanton και λιγότερα από την Ghost. Σε κάθε περίπτωση, οι τετραγωνισμένες εξωτερικές επιφάνειες του θα είναι και εδώ το σήμα κατατεθέν.

Κάτω από αυτές θα «κρύβεται» η νέα αλουμινένια πλατφόρμα της εταιρείας, την οποία θα υιοθετήσουν από το 2018 και εξής όλα τα νέα μοντέλα της μάρκας. Κάτω από το καπό θα φιλοξενείται κατά πάσα πιθανότητα ένας θηριώδης V12 βενζινοκινητήρας με χωρητικότητα 6,8 λίτρων.

Όπως μας πληροφορούν οι ίδιοι οι δημιουργοί του οχήματος, το εικονιζόμενο πρωτότυπο αναμένεται αμέσως μετά τις γιορτές να ταξιδέψει στον Αρκτικό Κύκλο προκειμένου να πραγματοποιήσει έναν κύκλο δοκιμών σε… παγωμένες συνθήκες, ενώ μερικούς μήνες μετά οι τελευταίες θα μεταφερθούν σε πιο θερμό κλίμα σε επιλεγμένες διαδρομές της Μέσης Ανατολής._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ