top icon
Επικαιρότητα

Αυτό είναι το πρώτο επίσημο σκίτσο της νέας McLaren F1

Η βρετανική εταιρεία αναβιώνει το θρύλο της McLaren F1 αποκαλύπτοντας σήμερα το πρώτο επίσημο «σκαρίφημα» του νέο hyper-car της.

Η ΜcLaren F1 ήταν αναμφίβολα ένα από τα πιο εμβληματικά υπερ-αυτοκίνητα της εποχής της ξεχωρίζοντας σχεδιαστικά για την 3θεσια διαμόρφωση του εσωτερικού της με τον οδηγό-χειριστή να κάθεται στη μέση, λίγο πιο μπροστά σε σχέση με τους άλλους δύο συνεπιβάτες. Σήμερα, 18 χρόνια μετά την παύση παραγωγής του θρυλικού τους μοντέλου, οι Βρετανοί του Woking επιβεβαιώνουν με τον πλέον επίσημο τρόπο τα σχέδια που αφορούν στην αναβίωσή του δίνοντας στη δημοσιότητα ένα ενδεικτικό σκίτσο του νέας υπερ-κατασκευής που ετοιμάζουν, η οποία αναμένεται να πάρκα σάρκα και οστά μέσα στο 2019.

Το όλο project, το οποίο «χειρίζεται» κατ’ αποκλειστικότητα το τμήμα Special Operations της McLaren, έχει αυτή τη στιγμή την κωδική ονομασία ΒP23. Στόχος των Βρετανών, σύμφωνα ανώνυμες προς το παρόν πηγές, είναι να κατασκευαστούν 106 μόλις αντίτυπα του μοντέλου. Όσα ακριβώς «πολιτικά» αντίτυπα δημιούργησε η McLaren κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής της αρχέτυπης F1 από το 1992 έως και το 1999.

Διαβάστε επίσης: Η σπάνια McLaren F1 HDF

Σε ότι αφορά ατα μηχανικά μέρη, όλα δείχνουν πως η νέα McLaren F1 θα υποκύψει στις σειρήνες της ηλεκτροκίνησης υιοθετώντας μια υβριδική διάταξη που θα αποδίδει υψηλότερη συνδυαστική ισχύ σε σχέση με εκείνη που γνωρίσαμε στη μοναδική επίσης P1. Το μηχανικό σκέλος της κινητήριας μονάδας της νέας F1 θα αποτελείται ασφαλώς από μια νεότερη εκδοχή του 4λιτρου twin-turbo 8κύλινδρου κινητήρα που είδαμε να πραγματοποιεί το ντεμπούτο της στην 720S.

Σε ότι αφορά στις υπόλοιπες τεχνικές περγαμηνές της νέας F1, οι μέχρι τώρα επίσημες πληροφορίες είναι περιορισμένες. Σύμφωνα με τις λοιπές… διαρροές, πάντως, το σύστημα Proactive Chassis Control θα δίνει το «παρών» , με διαφορετικές σε σχέση με ό,τι μέχρι σήμερα ξέραμε ρυθμίσεις, ενώ το πανάλαφρο μονοκόκ της, ελέω της 3θέσιας διάταξης, θα διαθέτει νέα σχεδίαση και δομή.

Διαβάστε επίσης: Δείτε πως η McLaren F1 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας (video)

Η νέα F1, ή όπως αλλιώς τελικά αποφασίσουν οι ιθύνοντες της εταιρείας ονομαστεί το νέο τους hyper-car, θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση στα τέλη του 2018 με τα πρώτα αντίτυπα να είναι έτοιμα προς παράδοση στους ευκατάστατους αλλά και τυχερούς, συνάμα, ιδιοκτήτες τους στα μέσα περίπου του 2019 έναντι τιμήματος που θα υπερβαίνει ανά «κομμάτι» τα 2 εκ. ευρώ._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ