top icon
Επικαιρότητα

Αυτός είναι ο νέος Wankel κινητήρας της Mazda!

Η ιαπωνική εταιρεία ετοιμάζεται να λανσάρει τη νέα γενιά του περιστροφικού της κινητήρα. Αυτό τουλάχιστον «αποκαλύπτουν» τα σχέδια που η ιαπωνική εταιρεία φαίνεται να κατοχύρωσε στον επίσημο οργανισμό ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ πριν λίγες μέρες.

Στις 24 Μαρτίου, η ιαπωνική εταιρεία κατοχύρωσε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ένα νέο «σχέδιο» του περιστροφικού της κινητήρα, γεγονός που αποδεικνύει και εμπράκτως πως οι πάντοτε δραστήριοι μηχανικοί της Mazda δεν ξέχασαν την παλιά τους… τέχνη. Με δεδομένο δε το ντεμπούτο του πρωτοτύπου RX-Vision στην Έκθεση του Τόκιο τον περασμένο Οκτώβριο, είναι πλέον βέβαιο πως, αργά ή γρήγορα (πιθανότητα μέσα στο 2018), η Mazda θα παρουσιάσει ένα νέο σπορ κουπέ μοντέλο με κινητήρα Wankel, που θα αντικαταστήσει το «παροπλισμένο», ελέω εκπομπών ρύπων, RX-8.

Από τα σχέδια που κατατέθηκαν με αριθμό αίτησης 20160084158 και τίτλο «Κινητήρας με περιστρεφόμενο έμβολο τοποθετημένος σε όχημα», είναι φανερό πως ο νέος αυτός Wankel θα είναι αρκούντως καινοτομικός, όντας ανεστραμμένος κατά 180 μοίρες σε σχέση με τον παλαιό. Ως εκ τούτου, σε αντίθεση με το παρελθόν, η εξαγωγή του θα βρίσκεται στο επάνω τμήμα του και η εισαγωγή στο κάτω, επιλογές που επιδρούν ευεργετικά –αν μη τι άλλο, σε θεωρητικό επίπεδο- τόσο στον τομέα της απόδοσης, όσο και σε απόκριση.

Έτσι, με την εξαγωγή στο ανώτατο σημείο του κινητήρα, ο υπερτροφοδότης θα μπορεί πλέον να τοποθετηθεί πιο κοντά στον τελευταίο εξασφαλίζοντας έτσι ένα συντομότερο… μονοπάτι για τα καυσαέρια που θα κινούν τον ή τους συμπιεστές. Επίσης, με την εισαγωγή στο κάτω σημείο του νέου Wankel, η πολλαπλή θα μπορεί να διαθέτει μεγαλύτερο μήκος, με τον αέρα να διανύει πλέον μεγαλύτερη απόσταση.

Την ίδια στιγμή, ο νέος Wankel αναμένεται να είναι και εξαιρετικά συμπαγής σε διαστάσεις παρέχοντας έτσι αρκετές ελευθερίες στους σχεδιαστές της Mazda όσον αφορά το μέγεθος του εμπρός τμήματος του αμαξώματος._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ