top icon
Επικαιρότητα

BMW: Αναπόφευκτος ο εξηλεκτρισμός των μοντέλων Μ

Είναι απλά ζήτημα χρόνου, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο επικεφαλής του M Division.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Frank Van Meel, του νυν αφεντικού του πιο ζηλευτού «παραρτήματος» της BMW, τα μοντέλα της οικογένειας Μ, όπως η Μ3, η Μ4 και η Μ5, αργά ή γρήγορα, θα πάψουν να κινούνται από θερμικούς κινητήρες, καθώς η σκυτάλη θα παραδοθεί σε μονάδες που θα αντλούν την ενέργεια τους από μπαταρίες.

«Ναι, θα συμβεί κάτι τέτοιο. Tο ζήτημα είναι το πότε. Προς το παρόν υπάρχει ένα ζήτημα όσον αφορά στη σχέση βάρους και απόδοσης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κάτι που καθιστά δύσκολη την ένταξή της τεχνολογίας αυτής στη φιλοσοφία των μηχανοκίνητων σπορ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του M Division μιλώντας στο βρετανικό Autoexpress.

Προκειμένου να υπάρξει μια «γέφυρα» ανάμεσα στην υπάρχουσα παλέτα μηχανικών συνόλων του M Division και την επερχόμενη, φουλ ηλεκτρική γκάμα κινητήριων μονάδων, ο Frank Van Meel αποκάλυψε πως στο… ενδιάμεσο το τμήμα του αναμένεται να επενδύσει στην υβριδική τεχνολογία που θα εστιάζει λιγότερο στην οικονομία καυσίμου και περισσότερο στην απόδοση.

«Ήδη βλέπουμε τα συστήματα Start/Stop να υιοθετούνται από τα μοντέλα της οικογένειας Μ, ενώ το επόμενο βήμα είναι ο εξηλεκτρισμός τους. Εν τέλει, τα αυτοκίνητα μας θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, ωστόσο κάτι τέτοιο απαιτεί αρκετό χρόνο. Φυσικά, είμαστε από τώρα σε επαφή με την ομάδα Project i εξετάζοντας τις τεχνολογίες στα ηλεκτρικά μοτέρ, στα συστήματα ψύξης κοκ ώστε να δούμε ποια θα είναι η κατάλληλη στιγμή ώστε να κάνουμε και εμείς το επόμενο βήμα», προσέθεσε ο Frank Van Meel.

Παρά τη συνεργασία των δύο πλευρών, ο άνθρωπος που κρατά τα ηνία του M Division απέκλεισε το ενδεχόμενο εξέλιξης μιας έκδοσης Μ του i8 λέγοντας πως «κάτι τέτοιο δεν θα είχε καμία λογική»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ