top icon
Επικαιρότητα

BMW Group: 100.000 ηλεκτροκίνητα μοντέλα το 2017

To BMW Group ανακοινώνει τη διάθεση 100.000 ηλεκτροκίνητων μοντέλων του μέσα στη χρονιά και συγχρόνως τη συνεργασία του με μια μεγάλη αμερικάνικη εταιρεία για την από κοινού εξέλιξη των μπαταριών στερεού ηλεκτρολύτη.

Το 2017 ήταν μια επιτυχημένη χρονιά για το BMW Group στην κατηγορία των Zero Emission Vehicles, με τους Βαυαρούς να πετυχαίνουν τον στόχο που είχαν θέσει για διάθεση στο σύνολο της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου 100.000 «καθαρών» οχημάτων. Όπως ανακοινώθηκε, η συγκεκριμένη επίδοση είναι κατά 60% αυξημένη σε σχέση με εκείνη του 2016, χρονιά κατά την οποία η BMW μπόρεσε να ταξινομήσεις ανά τν υφήλιο 62.255 ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το σπάσιμο του άτυπου ηλεκτρικού φράγματος των 100.000 ZEV’s επετεύχθη κυρίως χάρη στην ισχυρή ζήτηση για τα οχήματα του είδους που καταγράφηκε στη Δυτική Ευρώπη και στις ΗΠΑ, όπου διέπρεψαν εμπορικά το i3 και η plug-in υβριδική εκδοχή της Σειράς 2 Active Tourer. Για το 2018, το BMW Group προσδοκά περαιτέρω διεύρυνση της εμπορικής επιρροής των ηλεκτροκίνητων οχημάτων του, με την αύξηση σε σύγκριση με τη φετινή επίδοση να αγγίζει ποσοστιαία διψήφιο νούμερο.

«Η ηλεκτροκίνηση είναι το μέτρο με το οποίο υπολογίζουμε την επιτυχία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της BMW, Harald Krueger.

Θέλοντας να δώσουν μια χαρακτηριστική χροιά στην κατάρριψη του φράγματος των 100.000 «ηλεκτρικών μονάδων», η BMW φωταγώγησε τους τετραπλούς πύργους του… διοικητηρίου της στο Μόναχο της Γερμανίας με τέτοιο τρόπο που να θυμίζουν μπαταρίες, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά και στη σχετική φωτογραφία που παραθέτουμε.

Προχωρώντας ένα βήμα πιο μπροστά, ο γερμανικός όμιλος έκανε γνωστό πως θα συνεργαστεί με την αμερικανική εταιρεία Solid Power, που έχει ως έδρα της το Κολοράντο, προκειμένου οι δύο εταιρείες να εξελίξουν τη νέα γενιά συσσωρευτών ενέργειας στερεού ηλεκτρολύτη, οι οποίες θα εξοπλίζουν σε λίγα χρόνια από σήμερα τα ZEV’s των BMW και Mini. Θυμίζουμε πως η γερμανική εταιρεία έχει δεσμευτεί με πρόσφατες ανακοινώσεις της πως το αργότερο έως το 2025 θα έχει στις τάξεις της 12 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και άλλα 13 plug-in υβριδικά._Χ.Α.

Διαβάστε επίσης: Η BMW κατοχύρωσε τα ονόματα iX1 έως και iX9

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ