top icon
Επικαιρότητα

To BMW Group εξηλεκτρίζεται

Ο γερμανικός όμιλος ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα πως στο εγγύς μέλλον όλα τα μοντέλα της γκάμας του θα μπαίνουν και στην… πρίζα.

Σύμφωνα με τη σημερινή επίσημη ανακοίνωση του BMW Group, όλα τα μοντέλα του γερμανικού Ομίλου με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα διαθέτουν σε λίγο καιρό από σήμερα και εκδόσεις που θα είναι είτε ηλεκτρικές, είτε plug-in υβριδικές. Επιπρόσθετα, η BMW επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της ότι από το 2019 και εξής, στη γκάμα θα αθροιστούν νέα μοντέλα που θα είναι «φουλ» ηλεκτρικά βασιζόμενα σε ένα εντελώς νέο δάπεδο με ευέλικτα χαρακτηριστικά που θα μπορούν να προσαρμόζονται στις εκάστοτε κατασκευαστικές απαιτήσεις και ανάγκες.

Το πρώτο από αυτά θα φέρει τα σήματα της Mini και θα βασίζεται στο 3θυρο αμάξωμα της βρετανικής σειράς μοντέλων. Όπως ανακοινώθηκε, η ηλεκτρική μονάδα ισχύος του αυτοκινήτου θα κατασκευάζεται στα εντός έδρας εργοστάσια του Dingolfing και Landshut στη Βαυαρία, ενώ η «σύνθεση» του οχήματος θα συνεχίσει να πραγματοποιείται στη γνώριμη μονάδα παραγωγής που βρίσκεται στην Οξφόρδη της Μ. Βρετανίας, είδηση που σίγουρα… ανακουφίζει τους Βρετανούς μετά τις ομολογουμένως εύλογες ανησυχίες που έχει εγείρει στην εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία η προδιαγεγραμμένη αποχώρησή της από την ΕΕ.

Ένα χρόνο νωρίτερα, το ντεμπούτο του θα πραγματοποιήσει το i8 Roadster, με την ηλεκτρική εκδοχή της Χ3 να είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει μέσα στο 2020._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ