top icon
Επικαιρότητα

BMW Group: Νέο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών στην Κίνα

Η νέα αυτή μονάδα πραγματοποίησε τα επίσημα εγκαίνιά της αποτελώντας έναν ακόμα καρπό της συνεργασίας με την Brilliance China Automotive Holdings Ltd., τον στρατηγικό εταίρο των Βαυαρών του BMW Group στην εγχώρια αγορά.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της γερμανικής εταιρείας, η συγκεκριμένη μονάδα, η οποία έχει την έδρα της στην Shenyang, θα προμηθεύει με μπαταρίες το γειτονικό εργοστάσιο της BMW στο Dadog από το οποίο πολύ σύντομα θα κατασκευάζεται για τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς η Σειρά 5 Plug-in Hybrid. Χαρακτηριστική της σπουδαιότητας του όλου αυτού εγχειρήματος αποτελεί η δήλωση του υπευθύνου παραγωγής του εργοστασίου, Oliver Zipse:

«Το πρωτοποριακό κέντρο μπαταριών υψηλής τάσης στη Shenyang είναι ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική του BMW Group στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Είναι το πρώτο εργοστάσιο μπαταριών ανάμεσα στους κορυφαίους premium κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Κίνα αλλά και το τρίτο του είδους για το BMW Group».

Αξίζει να θυμίσουμε πως αυτή τη στιγμή ο γερμανικός όμιλος διαθέτει στις τάξεις του τις αντίστοιχες μονάδες κατασκευής συσσωρευτών ενέργειας στο Dingolfing της Γερμανίας καθώς και στο Spartanburg των ΗΠΑ.

«Μέχρι το 2025, αναμένουμε τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα των BMW και MINI να αντιπροσωπεύουν από 15 έως και 25% των παγκόσμιων πωλήσεων του γκρουπ. Αυτό αντιστοιχεί σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα ετησίως. Συνεπώς, είναι λογικό να ενσωματώσουμε την τη συγκεκριμένη τεχνολογία στο υπάρχον σύστημα παραγωγής μας», προσέθεσε ο Oliver Zipse.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, η από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο του 2017 το BMW Group ταξινόμησε ανά τον κόσμο 68.687 μοντέλα της γενιάς i και iPerformance, επίδοση που αποτελεί τον προάγγελο για την επίτευξη του αρχικού στόχου των Βαυαρών για πωλήσεις της τάξης των 100.000 μονάδων στο σύνολο της τρέχουσας χρονιάς.

Σε ότι αφορά στις δραστηριότητες του γερμανικού ομίλου στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, αξίζει να θυμίσουμε πως στη κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive, η οποία εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά το 2003, απασχολούνται αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 16.000 εργαζόμενοι. Η παρούσα μάλιστα σύμβαση των δύο μερών, η οποία ανανεώθηκε το 2014, θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το 2028._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ