top icon
Επικαιρότητα

BMW Vision Next 100: Το μέλλον είναι εδώ

Γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, η BMW παρουσίασε σήμερα το φουτουριστικό πρωτότυπο Vision Next 100, το οποίο ενσωματώνει μια πλειάδα τεχνολογιών και νέων κατασκευαστικών μεθόδων, που στο εγγύς μέλλον θα δούμε στα μοντέλα του BMW Group.

Στο Μόναχο, στο χώρο του πρώτου εργοστασίου στην ιστορία της μάρκας, επέλεξαν οι Βαυαροί προκειμένου να παρουσιάσουν το καινοτομικό Vision Next 100, ένα όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων που «φωτογραφίζει» τι ακριβώς θα δούμε από την εταιρεία μέσα στα προσεχή χρόνια. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος του Ομίλου, Harald Kruger, το Vision Next 100 είναι το πρώτο από τα τέσσερα νέα πρωτότυπα που θα κατασκευάσει το BMW Group, στους κόπους του οποίου, ως γνωστόν, ανήκουν, πέραν της BMW, οι Mini, Rolls-Royce και BMW Motorrad.

Εξωτερικά, το Vision Next 100, το οποίο είναι τυπωμένο σε 4D εκτπωτή(!), διαθέτει μια αρκούντως προχωρημένη αισθητική, με τα εξωτερικά πάνελ του αμαξώματος να θυμίζουν… ύφασμα. Τα εμπρός φτερά, ουσιαστικά, υποκαθιστούν τους παραδοσιακούς τροχούς(!), αποτελώντας, τρόπον τινά, το… σύστημα διεύθυνσης του οχήματος, επιλογή που έχει ως στόχο τη βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης. Σύμφωνα με την BMW, ο συντελεστής οπισθέλκουσας του Vision Next 100, το οποίο έχει μήκος 4,9 μ., ύψος 1,37 μ. και πόρτες (τέσσερις στο σύνολο) που ανοίγουν με εντυπωσιακό, ομολογουμένως, τρόπο προς τα πάνω, είναι μόλις 0,19.

Άξιο αναφοράς είναι, επίσης, το γεγονός πως το «σώμα» του εντυπωσιακού αυτού πρωτοτύπου είναι κατασκευασμένο από έναν συνδυασμό carbon και πλαστικού, ενώ, για λόγους άμεσα συνδεδεμένους με τον περιορισμό του βάρους, πολλά επιμέρους εξαρτήματα «γεννήθηκαν» από τα υπολείμματα της επεξεργασία των ανθρακονημάτων.

Στο εσωτερικό, η Βαυαρική εταιρεία υιοθετεί την τεχνοτροπία Alive Geometry, με την καμπίνα να μπορεί να προσαρμοστεί πλήρως και με ποικίλους τρόπους στις εκάστοτε απαιτήσεις και ανάγκες. Σε αυτή, σημείο αναφοράς είναι η παντελής απουσία οθονών, καθώς κάθε τι απεικονίζεται χάρη στην προηγμένη head-up τεχνολογία των Γερμανών, στο ευμέγεθες παρπρίζ, εμπρός ακριβώς από το οπτικό πεδίο των εμπρός επιβατών.

Ο οδηγός του Vision Next 100 μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο προγράμματα λειτουργίας: το Boost και το Ease. Στο πρώτο, ο χειριστής του έχει τον πλήρη έλεγχο της κίνησης, ενώ στο δεύτερο, το πρόγραμμα πιλοτικής οδήγησης είναι αυτό που έχει τον πρώτο λόγο.

Το… χάλκινο Vision Next 100, όπως διαβεβαιώνουν οι δημιουργοί του, είναι ένα πρωτότυπο με μηδενικούς ρύπους. Προς το παρόν, ωστόσο, η εταιρεία δεν ανακοινώνει λεπτομέρειες αναφορικά με τους ηλεκτροκινητήρες που εξασφαλίζουν την κίνηση του οχήματος._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ