top icon
Επικαιρότητα

Bristol Bullet: Η επιστροφή

70 μόλις αντίτυπα του εντυπωσιακού Bullet θα κατασκευάσει η βρετανική Bristol, που, πλέον, επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, με νέο management, περισσότερους πόρους αλλά και φιλόδοξα σχέδια για το μέλλον.

Επί της ουσίας, το Bullet σηματοδοτεί την επάνοδο της Bristol Cars στο προσκήνιο και συγχρόνως την απαρχή ενός αρκετά φιλόδοξου αναπτυξιακού πλάνου/σχεδίου, που περιλαμβάνει την εξέλιξη σπορ αυτοκινήτων που θα κινούνται από προηγμένους ηλεκτρικούς κινητήρες. Έως τότε, η Bristol, που φέτος γιορτάζει τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της, αναμένεται να επικεντρωθεί αποκλειστικά στο νέο Bullet, το οποίο θα κατασκευαστεί σε μόλις 70 αντίτυπα, από τα οποία, πάνω από τα μισά έχουν ήδη πωληθεί σε ισάριθμους φανατικούς οπαδούς της φίρμας σε τιμή που κυμαίνεται στη Μ. Βρετανία, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, περί τις 250.000 λίρες ανά «κομμάτι».

Σύμφωνα με τον σημερινό ιδιοκτήτη της Bristol, Kamal Siddiqui, το Bullet σχεδιάστηκε από έναν Ιταλό σχεδιαστή, ο οποίος επιθυμεί να μείνει μακριά από το φώτα της δημοσιότητας. Σε κάθε περίπτωση, το βρετανικό roadster  ξεχωρίζει για τη ρετρό σχεδίασή του, εντός και εκτός, η οποία έχει σαφείς αναφορές στο πρόσφατο και όχι μόνο παρελθόν της μάρκας. Η εταιρεία, στην επίσημη ενημέρωσή της, αναφέρει πως πολλά από τα επιμέρους τμήματα του Bullet είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, κάτι που έχει συνεισφέρει σημαντικά στη διατήρηση του βάρους στα μόλις 1.100 κιλά.

Η coil over ανάρτηση του έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την Καναδική-Βρετανική εταιρεία Multimatic, ενώ την κίνηση παρέχει ένας V8 κινητήρας 4,8 λίτρων της BMW, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 370 ίππους. Όσοι «συντονισμένοι» με τα αυτοκινητικά δρώμενα της M. Βρετανίας θα θυμούνται, πάντως, πως πρόκειται για το ίδιο μηχανικό σύνολο που κινούσε το γνωστό και μη εξαιρετέο, Morgan Aero 8, αλλά και παλαιότερα μοντέλα της γερμανικής Weissman.

Από την BMW, επίσης, προέρχεται και το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων με το οποίο συνεργάζεται ο «Ν62Β48» V8 κνητήρας.

Για το πάντοτε ενδεικτικό «0-100», το νέο Bristol Bullet απαιτεί μόλις 3,8 δλ., ενώ η τελική του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Η κατασκευή του αυτοκινήτου με τον παραδοσιακό χειροποίητο τρόπο θα γίνει, παρ’ ότι δεν έχει επίσημα ανακοινωθεί, στο Chichester της Μ. Βρετανίας, με τα πρώτα αντίτυπα του νέου Bullet να είναι έτοιμα να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους στις αρχές του επόμενου έτους._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ