top icon
Επικαιρότητα

Car of the year 2005: η απονομή

Απονεμήθηκε σε ειδική εκδήλωση στην Στοκχόλμη το βραβείο του διαγωνισμού «Car of the year 2005» στο Τoyota Prius

Σε εκδήλωση που έγινε στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, με την παρουσία των 58 δημοσιογράφων που μετέχουν στην επιτροπή «Car of the year» απονεμήθηκε στο Τοyota Prius το βραβείο του καλύτερου αυτοκινήτου για το 2005. Ως γνωστόν το υβριδικό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας είχε πρωτεύσει με μεγάλη διαφορά στην ψηφοφορία μεταξύ των μελών –δημοσιογράφων της επιτροπής COTY.

O πρόεδρος της επιτροπής COTY κ. Ray Hutton εξήρε στην ομιλία του τον οικολογικό χαρακτήρα του υβριδικού ιαπωνικού αυτοκινήτου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δυσκολίες που χρειάστηκε να υπερνικηθούν, προκειμένου να αναδειχθεί στην συνείδηση του κοινού η οικολογική του τεχνολογία. Μίλησε ακόμη και για την διάκριση των 5 αστέρων που κατέκτησε το Prius στα crash –tests του EuroNCAP και τόνισε την βεβαιότητά του για την εμφάνιση και άλλων υβριδικών μοντέλων παραγωγής στο άμεσο μέλλον. Στη συνέχεια παρέδωσε το βραβείο στον αντιπρόεδρο της Τoyota κ. Akihiko Saito.

Ο αντιπρόεδρος της ιαπωνικής εταιρείας κ. Αkihiko Saito στην ομιλία του επισήμανε πως είναι μεγάλη τιμή για την Τoyota η βράβευση αυτή, καθώς αποδεικνύει την ορθότητα του δύσκολου δρόμου που εκείνη πρώτη διάλεξε, αφού ήταν η πρώτη που προχώρησε στη μαζική παραγωγή υβριδικού αυτοκινήτου. Δήλωσε ακόμη πως οι πωλήσεις του Prius ανά τον κόσμο έχουν ξεπεράσει τα αρχικά προγνωστικά της Toyota, ενώ ανακοίνωσε ότι μέσα στο τρέχον έτος θα ξεκινήσει και η παραγωγή του Lexus RX 400 Hybrid. Ολοκληρώνοντας εξέφρασε ένα μεγάλο του όνειρο, που δεν είναι άλλο από το πέρασμα της υβριδικής τεχνολογίας στα Grand Prix της Formula 1.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ