top icon
Επικαιρότητα

Carlos Ghosn: Εμείς είμαστε ο Νο 1 όμιλος, όχι το VW Group

Ο ισχυρός άνδρας των Renault, Nissan και Mitsubushi αμφισβητεί ευθέως την πρωτοκαθεδρία του Ομίλου VW στην κούρσα των παγκόσμιων πωλήσεων του 2017. Ιδού το γιατί.

Μόλις χθες ο Όμιλος VW ανακοίνωσε τα επίσημα στοιχεία πωλήσεων όλων των μαρκών που αυτή τη στιγμή εσωκλείονται στους κόλπους του. Των VW, Seat, Skoda, Audi, Porsche, Lamborghini, Bentley, Bugatti, VW Commercial Vehicles, MAN και Scania. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, και με την Toyota να μην έχει ακόμα γνωστοποιήσει τις εμπορικές της επιδόσεις τη χρονιά που πέρασε, το άθροισμα των πωλήσεων των ως άνω εμπορικών σημάτων του VW Group για το 2017 ανήλθε στις 10.741.500 μονάδες, επίδοση που το καθιστά ως τον Νο 1 αυτοκινητικό όμιλο στο σύνολο της παγκόσμια αγοράς.

Εντούτοις, ο Carlos Ghosn θεωρεί πως ο «δικός» του όμιλος εταιρειών είναι ο Νο 1 εμπορικός παίχτης του πλανήτη, παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις της συμμαχίας των Renault-Nissan, μαζί με εκείνες της «θυγατρικής» Mitsubishi και της AvtoVAZ, περιορίζονται οριακά πάνω από τις 10,6 εκ μονάδες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε δηλώσεις του ο γαλλο-λιβανέζος μάνατζερ, στις πωλήσεις του VW Group προσμετρούνται και εκείνες του φορτηγών της ΜΑΝ και της Scania, οι οποίες ανέρχονται αθροιστικά στις 204.900 μονάδες. Έτσι, αν από τα 10.741.500 οχήματα του VW Group «βγουν» οι παραπάνω, τότε οι πραγματικές, κατά τον Carlos Ghosn, πωλήσεις επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων του γερμανικού ομίλου πέφτουν στις 10.536.600 μονάδες.  

«Στα δικά μας στατιστικά δεν περιλαμβάνονται εκείνα των φορτηγών μας. Επομένως, δεν υπάρχει περεταίρω συζήτηση!»._Χ.Α. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ