top icon
Επικαιρότητα

Carlos Ghosn: Για τέσσερα ακόμα χρόνια στο τιμόνι της Renault

Ο Carlos Ghosn θα συνεχίσει για τέσσερα ακόμα χρόνια να ηγείται της Renault αλλά και της προσπάθειας της να μεταβεί με επιτυχία στη νέα, αυτόνομη και ηλεκτρική, ασφαλώς, εποχή.

Σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε χθες μετά τη συνάντηση των μελών του ΔΣ της εταιρείας στο Παρίσι, η θητεία του Carlos Ghosn στο τιμόνι της Renault παρατείνεται για τέσσερα ακόμα χρόνια –μένει η τυπική επικύρωση της πρότασης από τους μετόχους της εταιρείας, κάτι που είναι ήδη προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια κίνηση-ματ, η οποία θα εξασφαλίσει στη γαλλική εταιρεία τα προσεχή χρόνια την απαραίτητη συνέχεια και φυσικά την απαιτούμενη διοικητική σταθερότητα σ’ ένα τοπίο που διαρκώς μεταλλάσσεται στην προσπάθειά του να μεταβεί στη «νέα εποχή».

Ο Thierry Bollore, ο οποίος μέχρι πρότινος διατελούσε χρέη «αρχηγού» στο τμήμα ανταγωνιστικότητας της Renault, προάγεται διοικητικά στη θέση Νο 2, δίπλα στο γαλλο-λιβανέζο μάνατζερ, με τις ευλογίες, ασφαλώς, του γαλλικού δημοσίου και των εκπροσώπων του που συνεχίζουν να κατέχουν μερίδιο της τάξης του 15% στο μετοχικό σχήμα της Renault.

Διαβάστε επίσης: Ρεκόρ κερδών για το Groupe Renault το 2017

Την ίδια στιγμή, επιβεβαιώθηκε και επίσημα από τους ιθύνοντες της γαλλικής φίρμας η αποχώρηση του Stefan Muller, ο οποίος, σημειωτέον, μέχρι πρότινος διεκδικούσε τη θέση που θα αναλάβει από την προσεχή κιόλας Δευτέρα, ο Thierry Bollore. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι λόγοι της παραίτησης του Muller σχετίζονται με θέματα υγείας.

Στην ίδια συνάντηση ανακοινώθηκε και ο διορισμός δύο «ανεξάρτητων» μελών στο ΔΣ της Renault, των Pierre Fleuriot και Thiery Derez, οι οποίοι μέχρι τώρα κατείχαν υψηλόβαθμες θέσεις στην Credit Suisse France και Covea, αντίστοιχα.

Κλείνοντας αξίζει να προσθέσουμε πως σε σχετικές δηλώσεις του σήμερα ενώπιων δημοσιογράφων στο Παρίσι, ο Carlos Ghosn δήλωσε πως μέσα στις προσεχείς βδομάδες θα κατατεθεί ένα αναλυτικό και μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό πλάνο που θα ισχυροποιεί έτι περεταίρω τους δεσμούς των Renault, Nissan και Mitsubishi._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ