top icon
Επικαιρότητα

Carlos Ghosn: H Renault-Nissan θα γίνει No1

O μαέστρος της γαλλο-ιαπωνικής συμμαχίας θέτει τον πήχυ ακόμα πιο ψηλά.

Η πολύ καλή εμπορική πορεία των δύο εταιρειών τους πρώτους 4 μήνες του τρέχοντος έτους κάνουν τον Carlos Ghosn να κοιτά ακόμα πιο ψηλά. Ο πάντοτε φιλόδοξος μάνατζερ των Renault-Nissan δηλώνει ευθαρσώς πως στόχος του πλέον είναι οι συνδυαστικές πωλήσεις των δύο εταιρειών που διοικεί εδώ και πολλά χρόνια να προσπεράσουν εκείνες του γίγαντα της Toyota και φυσικά αυτές του 12μελούς Ομίλου της VW καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του βάθρου σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Είμαστε ανάμεσα στις τρεις πρώτες θέσεις από πλευράς όγκου πωλήσεων από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα και αναμένουμε να είμαστε στην κορυφή στα μέσα περίπου του χρόνου. Μέχρι τώρα δεν είχαμε αυτόν τον στόχο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιθύνον νους της Renault-Nissan.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, η Renault-Nissan έχει καταφέρει κατά το πρώτο 4μηνο του 2017 να κερδίσει την εμπιστοσύνη 3,02 εκ. οδηγών, με τις Toyota και VW Group να προηγούνται με 3,06 και 3,32 εκ. πωλήσεις στο σύνολο της υφηλίου, αντίστοιχα.

Σε εμπορικό επίπεδο, ο Carlos Ghosn περιμένει πολλά από τα νέα SUV μοντέλα των δύο εταιρειών –θυμίζουμε πως με 12% οι δύο εταιρείες κατέχουν το μεγαλύτερο σήμερα μερίδιο στην κατηγορία- που έχουν ως αιχμή του δόρατος τα ανανεωμένα Nisan X-Trail και Qashqai, ενώ υψηλές είναι και οι προσδοκίες από την Dacia, που με το νέο Duster αναμένεται να πραγματοποιήσει τη δική της επίθεση στις αναδυόμενες και όχι μόνο αγορές.

Σε απόλυτα νούμερα, κατά τη διάρκεια των πρώτων τεσσάρων μηνών του έτους, η Renault βλέπει τις επιδόσεις της να είναι βελτιωμένες κατά 10%, ενώ εκείνες της Nissan κατά 7%. Θετικό πρόσημο της τάξης του 8% καταγράφεται και για λογαριασμό της Lada, κάτι που συμβαίνει και με τις Infiniti(+34%) και Dacia με (+7%)._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ