top icon
Επικαιρότητα

CEO της Alfa Romeo ο Λούκα ντε Μέο

Τα ηνία της Alfa Romeo Automobiles ανέλαβε επισήμως ο Λούκα ντε Μέο, μετά από την αποχώρηση του Αντόνιο Μπαραβέλε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, για προσωπικούς λόγους. Παράλληλα, θα διατηρήσει και τις υπόλοιπες αρμοδιότητές του, ως επικεφαλής μάρκετινγκ (Chief Marketing Officer) ολόκληρου του ομίλου Fiat και ταυτόχρονα ως διευθύνων σύμβουλος της Abarth.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Fiat σχολίασε: "Η δέσμευση, το πάθος και η αποφασιστικότητα με τα οποία ο Λούκα ντε Μέο αντιμετωπίζει τις μεγάλες προκλήσεις είναι η καλύτερη εγγύηση για τα σχέδια της Alfa Romeo και τις δραστηριότητες του μάρκετινγκ ολόκληρου του Fiat Group. Ευχαριστώ τον Αντόνιο Μπαραβέλε, που πάντα εργαζόταν με ευφυΐα και αφοσίωση, και του εύχομαι ότι καλύτερο για τις μελλοντικές του δραστηριότητες".

Ο Λούκα ντε Μέο γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου 1967, στο Μιλάνο. Έχει σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Μπόκονι, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο μάρκετινγκ από το Ινσέντ, στη Γαλλία. Από το 1992 έως το 1997 κάλυψε τομείς ευθύνης στη Renault, ενώ από το 1998 έως το 2002 εργάστηκε στην Toyota Motor Europe.

Στο Fiat Group εισήλθε το 2002 ως υπεύθυνος μάρκετινγκ της Lancia. Τον Ιούνιο του 2004 έγινε επικεφαλής της Lancia. Τον Νοέμβριο του 2004 ανέλαβε την εταιρία Fiat, ως διευθύνων σύμβουλος της Fiat Automobiles, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2007 έγινε υπεύθυνος μάρκετινγκ ολόκληρου του Fiat Group.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ