top icon
Επικαιρότητα

Continental: Ανάκληση λόγω βλάβης στους αερόσακους

To… σύνδρομο Takata «χτυπά» και τη γερμανική εταιρεία στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Η Continental Automotive Systems ανακοίνωσε σήμερα πως είναι πολύ πιθανή η εμφάνιση δυσλειτουργιών στην ηλεκτρονική μονάδα που η ίδια κατασκεύασε και ελέγχει τους αερόσακους σε περισσότερα από 5 εκ. οχήματα που έχουν ήδη ταξινομηθεί και κυκλοφορούν σήμερα στις ΗΠΑ. Πιθανή συνέπεια του εν λόγου προβλήματος είναι είτε η μη ενεργοποίηση των αερόσακων σε ενδεχόμενη σύγκρουση, είτε η απροειδοποίητη και εντελώς αναίτια «ανάπτυξή» τους. Ως εκ τούτου, η γερμανική εταιρεία προχωρά άμεσα σε ανάκληση για την αποκατάσταση των εν λόγω συστημάτων, για προληπτικούς, όπως η ίδια διευκρινίζει, λόγους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ελαττωματικό ηλεκτρονικό «καλούδι» βρίσκεται εγκατεστημένο σε μοντέλα αρκετών εταιρειών, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και εκείνα των Honda, Mercedes και Fiat Chrysler.

Καλού κακού, η Continental Automotive System γνωστοποίησε σήμερα με έγγραφο της προς την Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (National Highway Traffic Safety Administration – NHTSA) πως το… ύποπτο ηλεκτρονικό αυτό σύστημα ελέγχου κατασκευάστηκε από το 2006 έως και το 2010.

Εχθές, η Honda Αμερικής ανακοίνωσε πως προχωρά σε ανάκληση 341.000 Accord χρονολογίας 2008 έως και 2010 για την αποκατάσταση του εν λόγω προβλήματος. Ήδη, από τον περασμένο Αύγουστο, η αμερικανική NHTSA έχει ξεκινήσει έρευνα γύρω από το θέμα με αφορμή την αναφορά ενός περιστατικού (βλ. ατυχήματος), στο οποίο οι επιβαίνοντες υποστηρίζουν πως οι αερόσακοι του αυτοκινήτου στο οποίο φιλοξενούνταν (Honda Accord ΜΥ2008) δεν άνοιξαν ύστερα από «εμπλοκή» του τελευταίου σε ατύχημα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Mercedes προχώρησε, για τον ίδιο λόγο, στην ανάκληση 126.000 αυτοκινήτων (C-Class MY2008-2009 και GLK MY2010) τον περασμένο Οκτώβριο στις ΗΠΑ, ενώ μόλις σήμερα… κινητοποιήθηκε και η Fiat Chrysler, ανακοινώνοντας με τη σειρά της την ανάκληση 112.000 οχημάτων (Dodge Journey, Grand Caravan, Town και Country)._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ