top icon
Επικαιρότητα

Daimler και ΒΜW ενώνουν τις δυνάμεις τους στις υπηρεσίες έξυπνης κινητικότητας

Θέλοντας να αντιμετωπίσουν την απειλή της Uber στις ΗΠΑ και της Didi Chuxing στην Κίνα, Daimler και BMW ενώνουν τις δυνάμεις των υφιστάμενων υπηρεσίων τους, των Car2Go και DriveNow, στους τομείς της μίσθωσης οχημάτων, του car-sharing αλλά και των διαμεσολαβητικών μεταφορών.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας που περιλαμβάνει τις εταιρείες Car2Go και DriveNow, καθώς και τις υπηρεσίες μίσθωσης οχημάτων, car-sharing, διαμεσολαβητικών μεταφορών, στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που οι δύο παραπάνω ήδη προσφέρουν, οι Daimler και BMW θα κατέχουν στην υπό σύσταση κοινή τους εταιρεία ίσο αριθμό μετοχών.

Στο επίσημο ανακοινωθέν των δύο εταιρειών διαβάζουμε χαρακτηριστικά ότι στόχος της νέας αυτής κοινοπραξίας είναι να προσφέρουν στους πελάτες τους «ένα σύστημα έξυπνων και άψογα συνδεδεμένων υπηρεσιών κινητικότητας που θα μπορούν γρήγορα να επεκταθούν σε όλο τον κόσμο», συνεχίζοντας παράλληλα να ανταγωνίζονται ή μία την άλλη στην αγορά των αυτοκινήτων πολυτελείας.

Χαρακτηριστική της πίεσης και του δρόμου που πρέπει να καλύψουν οι δύο εταιρείες στον τομέα της έξυπνης κινητικότητας απέναντι σε γνωστά ονόματα του είδους είναι η σημερινή δήλωση της CEO της Daimler, Dieter Zetsche:

«Ως πρωτοπόροι στην αυτοκινητοβιομηχανία, δεν θα αφήσουμε το έργο της διαμόρφωσης της μελλοντικής αστικής κινητικότητας σε άλλους».

Θυμίζουμε πως στις αρχές του τρέχοντος μηνός η Daimler εξαγόρασε έναντι 70 εκ. ευρώ το 25% των μετοχών της… δικής της Car2Go, το οποίο κατείχε έως τότε η Europcar._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ