top icon
Επικαιρότητα

Δείτε την Brabham BT62 στην πίστα του Phillip Island (+video)

Η νέα BT62 των 710 ίππων, η πρώτη, με άλλα λόγια δημιουργία της Brabham Automotive, «γυρίζει» στην πίστα του Phillip Island στην Αυστραλία ξεδιπλώνοντας για πρώτη φορά δημοσίως το αγωνιστικό της pedigree.

Τρεις σχεδόν βδομάδες μετά την επίσημη αποκάλυψη της πρώτης απόπειρας της νεοσυσταθείσας Brabham Automotive στο μαγικό κόσμο των πολιτικών αυτοκινήτων, ήρθε η ώρα για την πρώτη «ζωντανή» παρουσίαση του «θηρίου» των 710 ίππων που φιλοδοξεί να εισάγει δυναμικά ένα «βαρύ» ομολογουμένως όνομα σ’ ένα χώρο με έντονο ανταγωνισμό και καταξιωμένα στο είδος ονόματα.  Για την περίσταση, άρμα της όλης προσπάθειας είναι η νέα BT62, ένα αρκετά προκλητικό 2θέσιο, το οποίο θα κατασκευαστεί σε μόλις 70 αντίτυπα (όσα και τα χρόνια που έχουν περάσει από τον πρώτο αγώνα που πραγματοποίησε ο Sir Jack Brabham στην Αυστραλία) κοστίζοντας, προ φόρων και προαιρετικών στοιχείων εξοπλισμού, 1 εκ. στερλίνες.

Διαβάστε επίσης: Πρεμιέρα για τη νέα Brabham BT62

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από carbon με τη θηριώδη πίσω αεροτομή να εξασφαλίζει κάθετη δύναμη της τάξης των 1.200 κιλών. Το βάρος της κατασκευής, το οποίο «διανέμεται» εμπρός και πίσω σε αναλογία 41/59, παραμένει σε πείσμα των καιρών κάτω του ενός τόνου και συγκεκριμένα στα 972 μόλις κιλά, γεγονός που καθιστά εύκολο το έργο του ατμοσφαιρικού V8 κινητήρα των 5,4 λίτρων, ο οποίος συνεργάζεται για την περίσταση μ’ ένα σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων της Holinger στέλνοντας την ισχύ αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Η τελευταία φτάνει στους 710 ίππους και η μέγιστη ροπή στα 667 Nm._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ