top icon
Επικαιρότητα

Δείτε τις Porsche 956 C και 919 Hybrid Evo στο Nurburgring (+video)

Η Porsche τήρησε την υπόσχεσή της φέρνοντας στο φετινό 24ώρο αγώνα αντοχής του Nurburgring την παροπλισμένη 919 Hybrid Evo και την 956 C, το εμβληματικό πρωτότυπο που κατέχει το απόλυτο ρεκόρ στην Πράσινη Κόλαση.

Η Porsche το είχε προαναγγέλλει (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ) και έτσι, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, μπροστά στα 200.000 θεατές, η γερμανική εταιρεία έφερε στο περιθώριο του 24ωρου αγώνα αντοχής του Nurburgring -τον οποίο και κέρδισε φέτος- την 919 Hybrid Evo με την οποία το γερμανικό εργοστάσιο με οδηγό των Neel Jani κατάφερε να «γράψει» πριν λίγες μόλις μέρες στην κλειστή διαδρομή του Spa-Francorchamps των 7,004 χλμ. χρόνο βελτιωμένο κατά 0,783 δλ. σε σχέση με εκείνον που ο Lewis Hamilton είχε πετύχει πέρσι στο GP του Βελγίου στο τιμόνι της Mercedes F1 W07 Hybrid (περισσότερα για την επίδοσή αυτή μπορείτε να διαβάσετε εδώ). Δίπλα της, η 956 C, με την οποία ο αδικοχαμένος σε ατύχημα Γερμανός, Stefan Bellof, σημείωσε στις 28 Μάιου του 1983 στις δοκιμές του αγώνα των 1.000 χλμ. χρόνο 6:11.13, επίδοση που μέχρι και σήμερα παραμένει το απόλυτο ρεκόρ γύρο στο Nurburgring- Nordschleife των 20+ χλμ.

Στο τιμόνι της 919 Hybrid Evo βρέθηκε για την περίσταση ο εργοστασιακός οδηγός της Porsche, Timo Bernhard, τη στιγμή που ο HansJoachim Stuck φιλοξενήθηκε πίσω από εκείν της 956 C. Απολαύστε τους εν δράσει στο παρακάτω βίντεο, αλλά και στο πλούσιο φωτογραφικό άλμπουμ που ακολουθεί.

Αξίζει να προσθέσουμε πως οι σταθμοί της περιοδείας της 919 Hybrid Evo είναι οι 25 Ώρες του VW Fan Cup που θα πραγματοποιηθεί στο Spa στις 6-8 Ιουλίου, το Goodwood Festival of Speed στις 12-15 του ίδιου μήνα, το Festival of Porsche στο Brands Hatch στις 2 Σεπτεμβρίου καθώς τέλος και το Porsche Rennsport Reunion στην πίστα της Laguna Seca στις 26-29 Σεπτεμβρίου. _Χ.Α.

Dream team in the ring from Porsche AG on Vimeo.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ