top icon
Επικαιρότητα

Διαρροή για το νέο Clio RenaultSport RS16

Ένα πρωτότυπο μοντέλο-έκπληξη θα παρουσιάσει την επόμενη Κυριακή η Renault στo Μονακό με αφορμή την τέλεση του πιο διάσημου αγώνα του Π.Π. της Formula 1.

Οι φωτογραφίες του… αγριεμένου αυτού Clio που σας παραθέτουμε διέρρευσαν από την ίδια την γαλλική εταιρεία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης συνοδευόμενες εν συνεχεία από μια «σκοτεινή» απεικόνιση του αυτοκινήτου στο λογαριασμό της στο Twitter κάτω ακριβώς από την εξής δήλωση: «Όπως σας είχαμε υποσχεθεί, μια έκπληξη σας περιμένει στο #MonacoGP».  

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η γαλλική εταιρεία ετοιμάζεται να παρουσιάσει την πλέον σκληροπυρηνική έκδοση του «μικρού» Clio στο περιθώιο του grand prix στο πριγκηπάτο του Μονακό το επόμενο Σαββατοκύριακο, η οποία θα φορά είτε μια ενδυναμωμένη εκδοχή του γνωστού 1.600άρη κινητήρα της μάρκας, που θα αποδίδει περί τους 250 ίππους, είτε το 2λιτρο διαμάντι του Megane RenaultSport, με ισχύ κοντά στους 270 ίππους.

Σε κάθε περίπτωση, το αυτοκίνητο, το οποίο μέχρι στιγμής παραμένει στο στάδιο του πρωτοτύπου, θα διαθέτει εμφανείς σχεδιαστικές αλλαγές σε σχέση με τα «ταπεινότερα» Clio RenaultSport. Όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες, θα κοσμείται από μια ευμεγέθη αεροτομή στο πίσω μέρος, φαρδύτερα φτερά, διαφορετικές απολήξεις εξατμίσεων, νέα αεροδυναμικά βοηθήματα στο πλάι και διαφρετικούς τροχούς διαμέτρου 19 ιντσών.

Στο εσωτερικό, το κλίμα θα είναι αρκούντως… αγωνιστικό, με τα καθίσματα της Recaro να είναι μπάκετ και το πηδάλιο να διαθέτει τα γνωστά από άλλες, καθαρόαιμες προτάσεις της μάρκας, shft lights στη στεφάνι του.

Πιθανολογείται πως το σκληροπυρηνικό αυτό Clio RenaultSport θα έχει την ονομασία RS16, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το μονοθέσιο με το οποίο η Renault μετέχει στο φετινό Π.Π. της F1.

Στα σχέδια των Γάλλων είναι το «ειδικό» αυτό Clio RenaultSport να παραχθεί σε αντίτυπα που δεν θα ξεπερνούν σε αριθμό τα 500.

Για τα πλήρη αποκαλυπτήριά του και τη λύση του όποιου… μυστηρίου το περιβάλλει μέχρι και αυτή τη στιγμή, υπομονή λίγες ακόμα μέρες._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ