top icon
Επικαιρότητα

«Διαρροή» για το νέο Seat Arona

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία του νέου μικρού crossover μοντέλου της Seat που βλέπει το φως της δημοσιότητας μερικές μόλις βδομάδες πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του.

Μετά το επιτυχημένο εγχείρημα του Ateca, η Seat βουτάει βαθιά στα νερά της SUV κατηγορίας παρουσιάζοντας αυτή τη φορά κάτι πιο… μικρό. Εν πολλοίς, το δεύτερο κατά σειρά μοντέλο της Seat στην πιο δυναμική αυτή τη στιγμή κλάση της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου (σ.σ.: μετά το Arona στο φως θα έρθει και ένα «μεγάλο» SUV) θα βασίζεται στο νέο Ibiza και στην πλατφόρμα MQB διαθέτοντας ένα εξίσου αιχμηρό παρουσιαστικό και φυσικά υψηλότερο ανάστημα από το best seller μικρό της γκάμας.

Στα μηχανικά μέρη, το πλούσιο portfolio του Ομίλου VW αναμένεται, για μια ακόμα φορά, να δώσει τις απαραίτητες λύσεις. Το «παρών» θα δίνει φυσικά ο 3κύλινδρος 1.000άρης των 115 ίππων καθώς και ο νέος 1.500άρης TSI που είδαμε στο VW Golf, ενώ μένει να αποφασιστεί αν τελικά το νέο Arona θα διατίθεται με τους γνωστούς TDI πετρελαιοκινητήρες της VW.

Καθώς δεν πρόκειται για ένα μοντέλο με off road «επιδιώξεις», το νέο Seat Arona θα διατίθεται αποκλειστικά σε εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός τροχούς, με τις πλουσιότερες και πιο δυνατές να εξοπλίζονται με το γνώριμο DSG κιβώτιο του Ομίλου.

Για την κατασκευή του νέου Arona και φυσικά του νέου Ibiza στη μονάδα παραγωγής της Seat που βρίσκεται στο Martorell, η Seat επένδυσε περί τα 900 εκ. ευρώ, ποσό που αποτελεί μέρος της συνολικής επένδυσης των 3,3 δις ευρώ που ανακοινώθηκε το Σεπτέμβριο του 2015, για την περίοδο 2015-2019._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ