top icon
Επικαιρότητα

Dieselgate: Η υπόθεση κλείνει έναντι … 5.000$;

Σε συμφωνία φημολογείται πως ήρθαν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού οι αμερικάνικες αρχές με το VW Group όσον αφορά στο διαβόητο σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων.

Επικαλούμενη πληροφόρηση εκ των έσω, η γερμανική εφημερίδα Die Welt αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της πως οι… αντιμαχόμενες πλευρές, το VW Group και η υπηρεσία Environmental Protection Agency (EPA), θα αποφύγουν τελικά τη δικαστική οδό προκειμένου να λύσουν τις… διαφορές τους, καθώς αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα μια συμβιβαστική λύση, η οποία αφορά στην καταβολή αποζημίωσης ύψους 5.000 $ σε κάθε θιγόμενο, στις ΗΠΑ, αγοραστή.

Όπως μετέδωσε πριν λίγο το δίκτυο CNBC, αλλά και το ειδησιογραφικό πρακτορείο Reuters, αύριο 21 Απριλίου, η συμφωνία ανάμεσα στο VW Group και την EPA θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα και λεπτομέρεια ενώπιον του αρμόδιου δικαστή, Charles Breyer, στο Σ. Φραντσίσκο των ΗΠΑ.

Θυμίζουμε πως –διόλου τυχαία- αύριο έληγε η προθεσμία που είχαν δώσει στη VW οι αμερικάνικες αρχές, προκειμένου η τελευταία να δώσει οριστική λύση στην εν λόγω υπόθεση.

Ο συμβιβασμός αφορά σε 600.000 περίπου αγοραστές αυτοκινήτων του VW Group στις ΗΠΑ. Κάτι που, με απλά μαθηματικά, σημαίνει -εφόσον βέβαια η παραπάνω είδηση επιβεβαιωθεί και επίσημα- πως ο γερμανικός αυτοκινητικός κολοσσός θα χρειαστεί να καταβάλλει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού αποζημιώσεις συνολικού ύψους 3 δις δολαρίων.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο εν λόγω εξωδικαστικός συμβιβασμός δεν απαλλάσσει τη VW από την υποχρέωση αποκατάστασης των εν λόγω οχημάτων, με δικά της ασφαλώς έξοδα, σε εύλογο χρονικό διάστημα._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ