top icon
Επικαιρότητα

Διπλώματα κατηγορίας S

Μια νέα διάταξη της Ε.Ε. επιτρέπει την οδήγηση αυτοκινήτου από τα 16, αρκεί αυτά να είναι μικρών διαστάσεων & διθέσια, ενώ η τελική τους ταχύτητα απαγορεύεται να ξεπερνά τα 45 χλμ/ώρα

Μια νέα διάταξη της Ε.Ε. που θα ισχύσει από το τέλος του μήνα επιτρέπει την οδήγηση αυτοκινήτου από την ηλικία των 16 ετών, αρκεί αυτά να είναι μικρών διαστάσεων & διθέσια, ενώ η τελική τους ταχύτητα απαγορεύεται να ξεπερνά τα 45 χλμ/ώρα. Η ιδιαίτερη αυτή κατηγορία οδηγών (S) θα αποκτά το δίπλωμά της με τις γνωστές σήμερα διαδικασίες, αλλά και την υποχρέωση ανανέωσής του με την ενηλικίωσή τους. Το βάρος των mini –cars που θα έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν οι έφηβοι οδηγοί δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 350 κιλά, ενώ η ισχύς του κινητήρα τους δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 5.5 ίππων. Η διάταξη για την κατηγορία S θα ισχύσει στην Ελλάδα ευθύς μόλις το Υπουργείο Μεταφορών προβεί στις σχετικές τροποποιήσεις. Αυτό θα μπορούσε να γίνει και άμεσα, όμως η επίσημη έναρξή του αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια του ελληνικού κρατικού μηχανισμού.

Ωστόσο, αρκετοί προβληματίζονται από τις ιδιαίτερα ασθενικές επιδόσεις των οχημάτων αυτών και την περιορισμένη ενεργητική τους ασφάλεια, καθώς και από την πολύ μικρή οδηγική εμπειρία των 16χρονων στους ευρωπαϊκούς δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ