top icon
Επικαιρότητα

Δοκιμάζοντας το σύστημα τετραδιεύθυνσης του νέου Renault Megane RS (+video)

Η γαλλική εταιρεία προσκάλεσε τρεις προβεβλημένους σε παγκόσμιο επίπεδο αθλητές προκειμένου να δοκιμάσουν σε διαφορετικά τερέν τις δυνατότητες του συστήματος τετραδιεύθυνσης 4Control του νέου Renault Megane RS.

Για την περίσταση, η Renault Sport, το γνωστό και μη εξαιρετέο παράρτημα της γαλλικής εταιρείας που χρόνια τώρα είναι υπεύθυνο για τις σπορτίφ δημιουργίες της μάρκας, έδωσε στον εργοστασιακό πιλότο της Renault F1 Team, Nico Hulkenberg την ευκαιρία να οδηγήσει στην πίστα του Spa-Francorchamps στο Βέλγιο το νέο Renault Megane RS. Την ίδια στιγμή, οι Sam Pilgrim (Freeride Mountain Biker) και Justine Dupont (Vice World Champion 2016 of Big Waves Surf) πήραν στα χέρια τους το γαλλικό «όπλο» σε φιδίσιες ασφάλτινες διαδρομές σε Γαλλία και Ιταλία παίρνοντας μια πρώτη γεύση από τις δυνατότητες του συστήματος 4Control.

Θυμίζουμε ότι το νέο Renault Megane RS κινείται από έναν 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,8 λίτρων, με απόδοση 280 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και ροπή 390 Nm, τα οποία αποδίδονται σταθερά από τις 2.400 έως και τις 5.000 σ.α.λ.. Τα παραπάνω ποσά περνούν στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ή δυνητικά μέσω του αναβαθμισμένου σε χαρακτηριστικά λειτουργίας «διπλόδισκου» EDC κιβωτίου των Γάλλων της Renault. Το γαλλικό χάτσμπακ θα προσφέρεται σε δύο μάλιστα εκδόσεις –τις Sport και Cup. Η πρώτη θα «πατά» σε 18άρες ζάντες και ελαστικά πλάτους 235 χλστ. και η Cup σε 19άρες και ελαστικά με φαρδύτερο κατά 10 χλστ. πέλμα. Η σημαντικότερη ωστόσο διαφοροποίηση είναι η παρουσία στην έκδοση Cup ενός μηχανικού μπλοκέ διαφορικού, με την Sport να εξοπλίζεται μ’ ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα που επενεργεί στα φρένα των εμπρός τροχών._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ