top icon
Επικαιρότητα

Δύο Hyundai i30N στις 24 Ώρες του Nurburgring

Μπορεί να μην έχει ακόμα παρουσιαστεί, ωστόσο οι Κορεάτες βάζουν –για λόγους προβολής και όχι μόνο- δύο πρωτότυπα μοντέλα του νέου Hyundai i30N στον 24ωρο αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του Nurburgring.

Όπως ανακοινώθηκε, τα δύο αυτοκίνητα θα συμμετάσχουν στην κατηγορία SP3T που αφορά σε οχήματα εφοδιασμένα με υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες με χωρητικότητα από 1,6 έως και 2,0 λίτρα. Τα δύο Hyundai i30N θα κινούνται από 2λιτρο κινητήρα σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο που θα μεταφέρει την άγνωστη μέχρι τώρα ισχύ στους εμπρός τροχούς. Όπως ακριβώς θα συμβαίνει και με τα αυτοκίνητα που θα μπουν λίαν συντόμως στη γραμμή παραγωγής της Hyundai αποδίδοντας ισχύ κοντά στους 265 ίππους.

Φυσικά, στις διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα τελευταία εντάσσονται η προσθήκη κλωβού ασφαλείας και συστήματος πυρόσβεσης. Στην… απογυμνωμένη καμπίνα θα υπάρχει ασφαλώς ένα μόλις κάθισμα, ζώνες έξι σημείων, ενώ στα μηχανικά μέρη θα συναντάμε αναβαθμισμένα σε προδιαγραφές φρένα, «καραφλά» ελαστικά.

Στο πηδάλιο του πρώτου αυτοκινήτου που θα διαγωνιστεί στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring θα βρεθεί ο μηχανικός του τμήματος R&D της Hyundai Global, Jaekyun Kum, οι επαγγελματίες οδηγοί αγώνων, Vincent Radermecker (Βέλγος), Stuart Leonard (Μ. Βρετανία) καθώς και ο δημοσιογράφος, Christian Gebhardt. Το δεύτερος θα οδηγήσουν ο Ολλανδός,  Pieter Schothorst, ο Γερμανός δημοσιογράφος, Jens Dralle, καθώς και οι μηχανικοί της εταιρείας, Youngsun Jee και Jonghyuk Kwon.

Ο αγώνας ξεκινά αύριο 25 Μαΐου._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ