top icon
Επικαιρότητα

Δύο νέα concepts του Mazda MX-5 στη SEMA

Οι Ιάπωνες φέρνουν στη SEMA που πραγματοποιείται από τις αρχές της επόμενης βδομάδας στο Λ. Βέγκας, δύο νέες πρωτότυπες εκδοχές του δημοφιλούς roadster.

Το πρώτο από αυτά, ονομάζεται Speedster Evolution και όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, αποτελεί την εξέλιξη του ομώνυμου πρωτοτύπου που είδαμε για πρώτη φορά πέρσι. Βαμμένο σε λευκό χρώμα (White Ether), το Speedster Evolution είναι κατά 45 κιλά ελαφρύτερο από τον πρόγονό του, γεγονός που αυτομάτως μεταφράζεται σε μια εξοικονόμηση βάρους της τάξης των 160 κιλών σε σχέση με ένα «κανονικό» MX-5.

Το MX-5 RF Kuro είναι το δεύτερο πρωτότυπο της Mazda που θα παρουσιαστεί στη SEMA. Εδώ, τη βάση προσφέρει η έκδοση παραγωγής του μοντέλου με τη σκληρή αναδιπλούμενη οροφή (Retractable Fastback), με τις όποιες διαφοροποιήσεις να εντοπίζονται στο χρώμα των εξωτερικών επιφανειών (σ.σ. εξ ου και η ονομασία Kuro, που στα ιαπωνικά σημαίνει ανθρακί), στους τροχούς των 17 ιντσών, καθώς και στη ρυθμιζόμενη ανάρτηση των MX-5 Cup.

Και τα δύο αυτά πρωτότυπα αποτελούν προϊόν της σχεδιαστικής ομάδας της Mazda που έχει την έδρα της στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ