top icon
Επικαιρότητα

Έκδοση R110 για το ηλεκτρικό Renault Zoe

Η γαλλική εταιρεία παρουσιάζει μια δυνατότερη εκδοχή του ηλεκτρικού Renault Zoe με απόδοση 110 ίππων.

Η Renault ανακοίνωσε πως ο νέος και ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας του Zoe, του best-seller ηλεκτρικού μοντέλου στο σύνολο της γηραιάς ηπείρου, διαθέτει το ίδιο ακριβώς μέγεθος προσφέροντας εντουτοις καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με εκείνον της έκδοσης R90. Προς το παρόν, το γαλλικό εργοστάσιο ανακοινώνει πως για την επιτάχυνση εν κινήσει από τα 80-120 χλμ./ωρα, το R110 απαιτεί σχεδόν 2 δλ. λιγότερα απ’ όσα χρειάζεται το πιο αδύναμο R90. Η ροπή του δε παραμένει στα ίδια με το τελευταίο επίπεδα (225 Nm).

Η εξέλιξη του νέου κινητήρα του ανανεωμένου Renault Zoe έγινε μέσα σε χρονικό διάστημα 24 μηνών, με την κατασκευή του να πραγματοποιείται στη μονάδα του Cleon που βρίσκεται στη Νορμανδία.  Όπως ανακοινώθηκε, ο ηλεκτροκινητήρας αναμένεται να πιστοποιηθεί με βάση τον κύκλο Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP), ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, και όχι με τον NEDC.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της Renault, παρά την υψηλότερη ισχύ του, ο R110 κινητήρας αναμένεται να εξασφαλίζει στο ανανεωμένο Zoe αυτονομία της τάξης των 300 χλμ. σε πραγματικές συνθήκες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Renault Zoe είναι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό μοντέλο στην Ευρώπη. Για το 2017, οι πωλήσεις του εμφανίζονται αυξημένες κατά 44% σε σχέση με εκείνες του 2016. Συνολικά, η μέχρι τώρα παραγωγή του αγγίζει τις 100.000 μονάδες._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ