top icon
Επικαιρότητα

Έκδοση Speciale για τη Ferrari F12

Μια σκληροπυρηνική έκδοση του εντυπωσιακού της κουπέ ετοιμάζει η Ferrari. Γιατί όχι.

Η γνωστή μας F12 Belrinetta θα αποκτήσει σύντομα μια «ειδική» έκδοση. Αυτό τουλάχιστον επικαλείται σήμερα ο βρετανικός ηλεκτρονικός αυτοκινητικός Τύπος βασιζόμενος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, σε έγκυρες πηγές. Η νέα F12 Speciale, όπως πιθανολογείται πως θα ονομάζεται η κορυφαία έκδοση της ιταλικής ναυαρχίδας, δεν θα είναι ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο, ούτε και μία έκδοση που θα «καταργήσει» την γνωστή μας Berlinetta.Τι να περιμένουμε από την… σπέσιαλ εκδοχή της τελευταίας; Αν μη τι άλλο, ένα αμάξωμα με 200 περίπου κιλά μικρότερο βάρος. Ήτοι, περί τα 1.430 κιλά. Η… θαρραλέα αυτή εξοικονόμηση θα προκύψει μέσα από την αντικατάσταση πολλών εξωτερικών τμημάτων του οχήματος με νέα που –προφανώς- θα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Από εκεί και πέρα, ιδιαίτερα ελαφριοί θα είναι και οι τροχοί, ενώ πολύ πιθανό είναι η θέση των πλευρικών τζαμιών να «καταληφθεί» από διαφανές συνθετικού τύπου πλαστικό, όπως το Perspex. Το εσωτερικό, από τη μεριά του, θα απογυμνωθεί καθώς χαρακτηριστική θα είναι η απουσία των γνώριμων ηχομονωτικών υλικών, των μοκετών, αλλά του συστήματος δορυφορικής πλοήγησης

 Σε ότι αφορά τον 12κύλινδρο κινητήρα, το άλμα προς τα εμπρός θα πρέπει να αναμένεται πως δεν θα ξεπερνά τους 30 ίππους, γεγονός που θα εξασφαλίζει μια αναλογία βάρους και ισχύος ανάλογης της Porsche 918 Spyder. Και, αν μη τι άλλο, καλύτερης σε σχέση με εκείνη της Aventador LP750-4 SuperVeloce.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις, οι προσδοκίες των δημιουργών τους αναμένονται ιδιαίτερα υψηλές. Όχι τόσο για την τελική ταχύτητα, η οποία δεν αναμένεται να παρουσιάζει σημαντικές αλλαγές εξαιτίας των αυξημένων αεροδυναμικών αντιστάσεων που θα «προκαλούν» τα ευμεγέθη αεροδυναμικά της βοηθήματα, όσο για την «τυπική» επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, η οποία και θα «σπάει» το άτυπο φράγμα των 3 δλ.

Ειδική μέριμνα αναμένεται να δοθεί στο στήσιμο της ανάρτησης, στην περεταίρω βελτίωση του συστήματος διεύθυνσης αλλά και στην αναβάθμιση των ηλεκτρομικών βοηθημάτων. Σε κάθε περίπτωση, η επαλήθευση ή όχι όλων των παραπάνω πληροφοριών δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από το πρώτο 3μηνο της επόμενης χρονιάς, καθώς όλες οι ενδείξεις συντείνουν πως η Ferrari σκοπεύει να παρουσιάσει τη νέα F12 Speciale στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ