11 Ιαν 2017

Έκλεισε με 4,3 δισ. δολάρια η VW με τις ΗΠΑ

Το Group VW επιβεβαίωσε ότι συμφώνησε να καταβάλλει 4,3 δισ. δολάρια ως πρόστιμο, στο πλαίσιο διακανονισμού αναφορικά με το σκάνδαλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη παραποίησης εκπομπών ρύπων σε ορισμένα μοντέλα του. 

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προτίθεται να δηλώσει σήμερα, ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης, την ενοχή της για ποινικό παράπτωμα, ως μέρος του αστικού και ποινικού συμβιβασμού, την ίδια ώρα που δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει εποπτεία από ανεξάρτητο ελεγκτή για τα επόμενα τρία χρόνια. Κοινό μυστικό στους κύκλους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται στη συμφωνία, είναι ότι το ποσό συμβιβασμού θα μπορούσε να “πέσει” περισσότερο σε ενδεχόμενες δικαστικές διαμάχες, ωστόσο από γερμανικής πλευράς προτιμήθηκε η συμφωνία να κλείσει πριν την ανάληψη της προεδρίας από τον Ντόναλντ Τραμπ, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει...

Με την προσθήκη του προστίμου, οι δαπάνες για το σκάνδαλο ντίζελ θα φτάσουν στα 19,2 δισ. δολάρια (18,2 δισ. ευρώ). Παρόλα αυτά, η VW δεν είναι ακόμα σε θέση να υπολογίσει το πραγματικό κόστος του όλης υπόθεσης, αφού για να προκύψει κάτι τέτοιο πρέπει να συνυπολογιστούν πολλά δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, τα οικονομικά δεδομένα της μάρκας για το 2016 αναμένεται να ανακοινωθούν στις 14 Μαρτίου.

Ετικέτες: