top icon
Επικαιρότητα

Electric GT World Series: Ενιαίο με «όπλο» το Tesla Model S (video)

Μετά τη Formula E, ένας ακόμα επίσημος αγωνιστικός θεσμός με ευρωπαϊκή προς το παρόν εμβέλεια και επίκεντρο ένα όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Στην Ibiza της Ισπανίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το εναρκτήριο… λάκτισμα του πολύ ενδιαφέροντος αγωνιστικού θεσμού που ακούει στο όνομα Electric GT World Series. Πρόκειται για ένα Πρωτάθλημα Ενιαίου Τύπου, στο οποίο θα πρωταγωνιστήσουν, αρχικά στη γηραιά ήπειρο, 10 στο σύνολο ομάδες και 20 οδηγοί πίσω από το τιμόνι ισάριθμων Tesla Model S P85+. Το αμερικάνικο σεντάν στην πισωκίνητη αυτή εκδοχή του (σ.σ.: θυμίζουμε πως το P90D είναι τετρακίνητο) αναμένεται να διατηρήσει στο ακέραιο τη φιλοσοφία των ηλεκτροκινητήρων αποδίδοντας ταυτόσημη ισχύ με τις «κανονικές» εκδόσεις παραγωγής.

Σύμφωνα με όλα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι και αυτή τη στιγμή, το… ταπεινό σεντάν της Tesla έχει δεχθεί τις δέουσες για την περίσταση επεμβάσεις στα εξής σημεία: στην ψύξη του συστήματος πέδησης και της μπαταρίας (για ευνόητους ασφαλώς λόγους με δεδομένη τη… σκληρή χρήση του στις πίστες), στην αεροδυναμική απόδοση των εξωτερικών επιφανειών, στην ανάρτηση καθώς και στο σύστημα διεύθυνσης. Εκ των ουκ άνευ, η μερική… απογύμνωση της καμπίνας και, φυσικά, η προσθήκη όλων των απαραίτητων «αξεσουάρ» ασφαλείας.

Η αγωνιστική σεζόν του 2017 περιλαμβάνει επτά στο σύνολο αγώνες, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στις εξής πίστες: Nürburging (Γερμανία) Circuit de (Ισπανία), Mugello (Ιταλία), Brands Hatch (Μ. Βρετανία), Zandvoort (Ολλανδία), Estoril (Πορτογαλία) και Paul Ricard (Γαλλία). Στόχος των διοργανωτών του θεσμού είναι στο εγγύς μέλλον ο θεσμός να «επεκταθεί» τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Άπω Ανατολή.

Αξίζει κλείνοντας να επισημάνουμε πως σε σχετική ηλεκτρονική αίτηση που έχει αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του θεσμού (http://www.electricgt.co/), οι διοργανωτές αναζητούν τους… οδηγούς που θα επανδρώσουν τα 20 αγωνιστικά Tesla Model S. Όσοι πιστοί και ικανοί, λοιπόν…_Χ.Α.

Δείτε στη συνέχεια το επίσημο trailer του θεσμού.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ