top icon
Επικαιρότητα

«Έπιασε» τις 300.000 μονάδες το ηλεκτρικό Nissan Leaf

Η επίδοση αυτή καθιστά το Nissan Leaf ως το best seller μοντέλο στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο σύνολο της παγκόσμιας αγοράς.

Η ιαπωνική εταιρεία επιβεβαίωσε πως στις 8 Ιανουαρίου ταξινομήθηκε το 300.000ο Nissan Leaf, σχεδόν επτά χρόνια μετά το επίσημο ντεμπούτο του στις παγκόσμιες αγορές (Δεκέμβριος 2010). Όπως έγινε γνωστό, το ηλεκτρικό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας, που αισίως έχει περάσει πλέον στη δεύτερη και σαφώς πιο ώριμη τεχνολογικά γενιά του, σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις στην αγορά των ΗΠΑ, όπου και ταξινομήθηκαν 114.827 αντίτυπά του. Περί τα 90.000 διατέθηκαν στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, ενώ στις υπόλοιπες, και κυρίως στις ευρωπαϊκές, διατέθηκαν περί τα 95.000 «κομμάτια».

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πρώτα, ευρωπαϊκής… καταγωγής αντίτυπα του Nissan Leaf Μκ2 ξεκίνησαν πριν λίγες μόλις μέρες να βγαίνουν και επισήμως από τη γραμμή παραγωγής της ιαπωνικής εταιρείας, η οποία, ως γνωστόν, έχει την έδρα της στο Sunderland της Μ. Βρετανίας. Εκεί όπου «ετοιμάζονται» και πολλά ακόμα καταξιωμένα μοντέλα των Nissan και Infiniti, όπως τα Qashqai, Juke, Q30 και QX30. Οι άλλες δύο μονάδες, στις οποίες γεννιέται σήμερα το Leaf δεύτερης γενιάς, βρίσκονται στην Yokosuka της Ιαπωνίας και στο Τεννεσί των ΗΠΑ.

Η δεύτερη γενιά του μοντέλου, η οποία θα είναι διαθέσιμη από τον προσεχή Φεβρουάριο στις κατά τόπους αγορές της γηραιάς ηπείρου, πέραν της αναθεωρημένης σχεδίασής της, ξεχωρίζει για το νέο ηλεκτροκινητήρα με τον οποίο εξοπλίζεται, ο οποίος αποδίδει πλέον 150 ίππους. Την ίδια στιγμή παράγει ροπή της τάξης των 320 Nm από τις 0 σ.α.λ., σε αγαστή συνεργασία με μια μπαταρία 40 kWh. Από τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς, για προφανείς βέβαια λόγους, η Nissan αναμένεται να εισάγει στη γκάμα του μια έκδοση με μπαταρία 60 kW, που θα φέρει την ονομασία E-Plus, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο την αυτονομία του. Προς το παρόν, η βασική εξασφαλίζει με μια πλήρη φόρτιση αυτονομία 378 χλμ., με την επερχόμενη των 60 KWh να αγγίζει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ιαπώνων, τα 500 χλμ. Θυμίζουμε πως η απελθούσα γενιά του ιαπωνικού μοντέλου φιλοξενούσε μέχρι τώρα μια μπαταρία με χωρητικότητα 30 kWh στην κορυφαία έκδοσή του._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ