top icon
Επικαιρότητα

Επίσημο: Η Alfieri στην παραγωγή, 4 νέα ηλεκτρικά και ένα «μικρό» SUV για την Maserati

Η FCA, δια στόματος Sergio Marchionne, παρουσίασε το νέο αναπτυξιακό πλάνο της Maserati για την επόμενη 5ετία «στοιχοποιώντας» ανερυθρίαστα τις Tesla και Porsche.

Η Maserati -μαζί με τις Jeep και Alfa Romeo- αναμένεται να αποτελέσουν έως το 2022 την αιχμή του δόρατος για τον όμιλο FCA ανανεώνοντας πλήρως τη γκάμα των διαθέσιμων μοντέλων της. Ο Tim Kuniskis, ο επικεφαλής της Maserati, μιλώντας χθες κατά τη διάρκεια της παρουσίασης που οργάνωσε ειδικά για την περίσταση ο Sergio Marchionne, ήταν κάτι παραπάνω από σαφείς στις δηλώσεις του αναφορικά με το ποιες είναι εταιρείες που η διάσημη ιταλική τρίαινα θέτει στο στόχαστρό της:

«Από την πλευρά των προϊόντων, φαίνεται ότι η Maserati «στοχοποιεί» τις Porsche και Tesla. Και έτσι είναι. Θα μπορέσουμε να το καταφέρουμε αυτό φέρνοντας στην αγορά προϊόντα που κανένας άλλος στην αγορά δεν θα μπορεί να ανταγωνιστεί».

Η πρώτη σημαντική είδηση, όπως ανακοίνωσε ο Tim Kuniskis, είναι πως όλα τα μοντέλα της Maserati θα τροφοδοτούνται από κινητήρες που θα εξελίξει η Ferrari.

Διαβάστε επίσης: Η γκάμα της Fiat θα βασίζεται εξολοκλήρου στα 500 και Panda

Σημείο αναφοράς της νέας στρατηγικής της Maserati θα αποτελεί η νέα Alfieri, η οποία θα παρουσιαστεί το 2022 και θα είναι διαθέσιμη τόσο σε έκδοση κουπέ, όσο και σε convertible. Θα είναι κατασκευασμένη «πάνω» σε ένα νέο αλουμινένιο δάπεδο κινούμενη από τρεις κινητήριες μονάδες, συμπεριλαμβανομένης και μιας plug-in υβριδικής. Η δεύτερη θα είναι φουλ ηλεκτρική, δήλωσε ο Kuniskis, με τρεις μάλιστα ηλεκτροκινητήρες και κύκλωμα 800V. Ο επικεφαλής της εταιρείας δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η κορυφαία ηλεκτρική έκδοση θα είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο κοντά στα 2(!) δλ.

Ο δεύτερος πόλος για τους Ιταλούς της Maserati θα είναι ένα νέο «μικρό» SUV που θα τοποθετηθεί ένα σκαλί πιο χαμηλά από την Levante, ένα μοντέλο που κατάφερε να αναστηλώσει την εταιρεία εκτοξεύοντας τις πωλήσεις της από 30.000 που ήταν το 2014 στις 50.000. Το νέο αυτό μοντέλο θα βασίζεται στο δάπεδο Giorgio των Giulia/Stelvio διαθέτοντας κατανομή βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες της τάξης του 50/50.

Διαβάστε επίσης: Επιστρέφουν οι Alfa Romeo 8C και GTV, τέλος εποχής για ντίζελ, 4C και MiTo

Η επέλαση της Maserati θα βασίζεται εν πολλοίς και στην απόφασή της να λανσάρει τέσσερα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2022. Όλοι τους θα «τοποθετηθούν» κάτω από την ομπρέλα της ονομασίας Maserati Blue κινώντας και τις αντίστοιχες εκδόσεις των Quattroporte και Levante, οι νεότερες παραλλαγές των οποίων θα δουν το φως της δημοσιότητας το 2022.

Στις γενικές ανακοινώσεις της ιταλικής εταιρείας επισημαίνεται πως μέχρι το 2022 η γκάμα θα περιλαμβάνει 8 plugin υβριδικές εκδόσεις.

Η Ghibli θα αντικατασταθεί το 2022, ενώ αβέβαιο είναι το μέλλον των GranTurismo και GranCabrio, που προφανώς παίρνουν την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Συνολικά, ο Sergio Marchionne και οι ιθύνοντες της FCA ευελπιστούν πως οι ετήσιες πωλήσεις της εταιρείας το 2022 θα αγγίζουν τις 100.000 μονάδες._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ