top icon
Επικαιρότητα

Επίσημο: Πρεμιέρα του BMW i8 Spyder το 2018

Θα συνδυαστεί μ’ ένα μικρής έκτασης facelift και στην έκδοση κουπέ.

Τον χρόνο της επίσημης παρουσίασης της έκδοσης παραγωγής του μοντέλου επιβεβαίωσε ο ίδιος ο CEO της BMW (Harald Krueger), χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις τεχνικές περγαμηνές του «ανοιχτού» i8. Σχεδιαστικά, το αυτοκίνητο θα υιοθετεί πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο BMW i Vision Future Interaction που είδε το φως της δημοσιότητας φέτος στην Consumer Electronic Show στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Σύμφωνα με όλες τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το νέο i8 Spyder θα διαθέτει, όπως και η ανανεωμένη έκδοση κουπέ, που με τη σειρά τηςπαρουσιαστεί στα τέλη του 2017, μια τροποποιημένη έκδοση του γνώριμου υβριδικού συστήματος κίνησης που κινεί σήμερα το «κλειστό» i8, το οποίο αναμένεται να αποδίδει αυξημένη συνδυαστική ισχύ τουλάχιστον κατά 10%.

Όπως συνέβη πρόσφατα και με το μικρό i3, τόσο η κλειστή έκδοση της σειράς, όσο και η Spyder, θα φιλοξενεί μια μπαταρία με μεγαλύτερη χωρητικότητα από τη σημερινή, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει την αυτονομία κίνησης του οχήματος όταν αυτό κινείται αποκλειστικά με την αρωγή του ηλεκτροκινητήρα.

Ιδιαίτερη μέριμνα αναμένεται να δοθεί στις τεχνολογίες που θα συναντούνται στην καμπίνα, όπως το νέο infotainment σύστημα, οι λειτουργίες του οποίου θα ελέγχονται και μέσω χειρονομιών._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ