top icon
Επικαιρότητα

Επίσημο: Tarraco, το νέο μεγάλο SUV της Seat

Το νέο, 7θέσιο SUV της Seat θα λέγεται Tarraco και είναι το τρίτο κατά σειρά μοντέλο της ισπανικής εταιρείας στη συγκεκριμένη συνομοταξία οχημάτων, μετά τα Ateca και Arona.

Τα SUV, όπως πολλάκις έχουμε επισημάνει, αποτελούν εδώ και πολλά πλέον χρόνια –και ακόμα περισσότερα στο μέλλον- το κεντρικό θέμα «ενασχόλησης» για όλους τους μεγάλους και μη κατασκευαστές. Ανάμεσα σε αυτούς, φυσικά, είναι και η Seat, η οποία ανακοίνωσε σήμερα πως το πολυσυζητημένο 7θεσιο SUV της, το οποίο θα τοποθετηθεί ένα σκαλί πιο ψηλά σε σχέση με το Ateca, αλλά και δίπλα στο ομόσταβλο Skoda Kodiaq, θα λέγεται Tarraco, που φυσικά παραπέμπει στην αρχαία ονομασία της πόλης Tarragona που βρίσκεται στην Καταλονία.

Θυμίζουμε πως η συγκεκριμένη ονομασία επιλέχτηκε, μαζί με τρεις ακόμα, ύστερα από την ολοκλήρωση της διαδικτυακής ψηφοφορίας στην οποία συμμετείχαν 146.000 επίδοξοι… νονοί, οι οποίοι και πρότειναν στην ισπανική εταιρεία πάνω από 10.000(!) διαφορετικά ονόματα . Ας δούμε, λοιπόν, ποια ήταν τα τέσσερα επικρατέστερα.

Alboran: Η θάλασσα του Alboran είναι το δυτικότερο μέρος της Μεσογείου. Ο σημαντικότερος οδηγός του υδρολογικού κύκλου της δυτικής Μεσογείου, είναι το σπίτι για τη μεγαλύτερη ποικιλία υδάτινων ειδών στις θάλασσες της Ευρώπης.

Aranda: Μια πόλη με περισσότερους από 32.000 κατοίκους στην επαρχία Burgos, που βρίσκεται στη περιοχή της Καστίλλης και Λεόν και πρωτεύουσα του νομού Ribera del Duero, γνωστού για την παραγωγή κρασιού.

Avila: Μια πόλη στην περιοχή της Καστίλλη και Λεόν, στα 1.131 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι η υψηλότερη πρωτεύουσα της επαρχίας στην Ισπανία. Ο τοίχος που περιβάλλει την παλιά πόλη είναι το σύμβολο της.

Tarraco: είναι το όνομα πρώην ρωμαϊκής πόλης, μιας από τις σημαντικότερες της αρχαίας Ισπανίας, η οποία σήμερα είναι η Tarragona. Τα αρχαιολογικά της μνημεία μπήκαν στο κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 2000.

Αξίζει να προσθέσουμε πως το όνομα Tarraco απέσπασε ποσοστό 35,52%, το Avila 28,74%, το Aranda 26,91% και το Alboran 8,83%, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ισπανικής εταιρείας.

Στην ιστορία της, η Seat έχει «επιστρατεύσει» για μια πληθώρα μοντέλων της μια πλειάδα από εγχώρια ονόματα με γεωγραφικό προσδιορισμό, ανάμεσα στα οποία είναι τα Ronda, Malaga, Marbella, Ibiza, Cordoba, Toledo, Leon, Alhambra, Altea, Arosa, Arona και Ateca._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ