top icon
Επικαιρότητα

Επίσημο: Τον Ιούνιο του 2019 ξεκινά η παραγωγή του VW Golf VIII

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα πως η παραγωγή του VW Golf όγδοης γενιάς θα ξεκινήσει σε 75 εβδομάδες από σήμερα.

Σε μια ειδική εκδήλωση με τίτλο «Golf 8 Supplier Summit» που έλαβε χώρα στο VW Arena στο Wolfsburg της Γερμανίας παρουσία 180 στελεχών και εκπροσώπων των 120 προμηθευτών της, η γερμανική εταιρεία έκανε αρκετές ανακοινώσεις αναφορικά με τις επενδύσεις που θα γίνουν σε παραγωγικό επίπεδο για την «υποδοχή» του νέου μικρομεσαίου μοντέλου της γκάμας της. Η κεντρική είδηση που «βγήκε» έχει να κάνει με το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του νέου VW Golf, με την γερμανική εταιρεία να ανακοινώνει ότι η παραγωγή του θα ξεκινήσει ακριβώς σε ενάμιση χρόνο από σήμερα. Που; Στις γνώριμες ασφαλώς εγκαταστάσεις της που έχουν την έδρα τους στο Wolfsburg, από τις οποίες σήμερα «βγαίνουν» περί τα 2.000 αντίτυπα του μοντέλου σε ημερήσια βάση.

Τα στελέχη της VW ανακοίνωσαν επίσης πως η συνολική επένδυση που θα πραγματοποιηθεί για τη νέα γενιά Golf θα ανέλθει στα 1,8 δις ευρώ. Αυτή τη στιγμή, όπως χαρακτηριστικά επεσήμαναν υψηλόβαθμα στελέχη της VW στις ομιλίες τους, πάνω από το 80% των προμηθευτριών εταιρειών που σχετίζονται με το Golf 8 έχουν ήδη συνάψει τις απαραίτητες συμβάσεις συνεργασίας τους με το γερμανικό εργοστάσιο. Κάτι που διασφαλίζει, σύμφωνα με τους Γερμανούς, έναν «ομαλό» τρόπο μετάβασης στη νέα γενιά του μικρομεσαίου τους μοντέλου.

«Μαζί με την οικογένεια μοντέλων I.D., η παρουσίαση της νέας γενιάς Golf θα είναι στρατηγικά το σημαντικότερο προϊοντικό λανσάρισμα για την εταιρεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ralf Brandstatter, μέλος του ΔΣ της VW και αρμόδιος για τις συμβάσεις της εταιρείας με τους εκάστοτε προμηθευτές.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η εταιρεία δεν προχώρησε σε αποκαλύψεις για το ποιόν του νέου VW Golf περιοριζόμενη απλώς σε μια γενικότερη περιγραφή των σημαντικότερων χαρακτηριστικών του. Πιο συγκεκριμένα, στο επίσημο δ.Τ. αναφέρονται τα εξής:

«Το επόμενο Golf θα φέρει την VW στη νέα εποχή των πλήρως διασυνδεμένων οχημάτων με εκτεταμένες λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης. Θα είναι εφοδιασμένο με άφθονα λογισμικά, θα είναι μόνιμα online και τα ψηφιακά συστήματα του πιλοτηρίου του, μαζί με τα συστήματα υποστήριξης, θα αποτελέσουν το σημείο αναφοράς όσον αφορά τη συνδεσιμότητα και την ασφάλεια».

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το νέο Golf θα βασίζεται σε μια βελτιωμένη και ελαφρύτερη εκδοχή του δαπέδου MQB του Ομίλου VW υιοθετώντας ένα μικρο-υβριδικό σύστημα των 48V. Το «παρών» θα δίνουν φυσικά οι γνωστοί κινητήρες βενζίνης στα 1,5 και 2,0 λίτρα, καθώς και ο νέος 1.500άρης ντίζελ των Γερμανών. Έναν περίπου χρόνο μετά την πρεμιέρα του, η VW θα «αθροίσει» στη γκάμα τις εκδόσεις GTi και R καθώς και μια «φουλ» ηλεκτρική._Χ.Α. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ