top icon
Επικαιρότητα

Έρχεται η νέα σκληροπυρηνική McLaren P15

Η βρετανική εταιρεία το επιβεβαίωσε και δε μένει παρά να κάνουμε λίγους ακόμα μήνες υπομονή έως την πλήρη αποκάλυψη του πιο hardcore μοντέλου της McLaren.

Αν νομίζατε ότι η τριθέσια McLaren που αυτή τη στιγμή τιτλοφορείται με την κωδική ονομασία BP-23 θα είναι η κορυφαία της οικογένειας Ultimate Series, γελιέστε. Όπως επίσημα επιβεβαίωσαν σήμερα οι ιθύνοντες της βρετανικής εταιρείας, η σκληροπυρηνική P15, όπως προσωρινά ονομάζεται θα είναι η «απόλυτη McLaren», η οποία θα θυσιάζει ένα σημαντικό μέρος της φιλικότητάς της στην καθημερινή χρήση προς όφελος της… απόλαυσης στην πίστα.

Το 2θεσιο αυτό μοντέλο θα δούμε να παρουσιάζεται στις αρχές της προσεχούς άνοιξης και συγκεκριμένα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης που ανοίγει τις πύλες τον Μάρτιο του 2018.

Σχεδιαστικά, η McLaren αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι εξωτερικές επιφάνειες της P15 θα είναι «κτηνώδης» διαθέτοντας έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα εμπρός και πίσω και μεγάλες εισαγωγές αέρα για καλύτερη ψύξη των μηχανικών μερών (διαφορικού, κινητήρα, φρένων).

Για τα μηχανικά μέρη, δεν έχουν ακόμα γίνει επίσημες ανακοινώσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Τύπου, η νέα P15 δεν θα διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης, όπως η P1, αλλά μια βελτιωμένη εκδοχή του γνωστού 4λιτρου V8 κινητήρα της 720S, ο οποίος θα αποδίδει περί τους 800 ίππους. Το βάρος δε του αμαξώματος, χάρη στην εκτενή χρήση carbon, δεν αναμένεται να υπερβαίνει τα 1.300 κιλά.

Η McLaren σκοπεύει να κατασκευάζει περί τα 500 μόλις αντίτυπα της P15 ανά έτος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις αρχές του χρόνου η νέα υπερκατασκευή των Βρετανών της McLaren αναμένεται να αποκτήσει και το επίσημο όνομά της, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθεί πριν την επίσημη πρεμιέρα στην Έκθεση της Γενεύης._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ