top icon
Επικαιρότητα

Έτσι ακούγεται το νέο Hyundai i30 N (video)

Η κορεάτικη εταιρεία ξετυλίγει το νήμα της κορυφαίας, υπερτροφοδοτούμενης έκδοσης του i30.

Σύμφωνα με ασφαλείς πλέον εκτιμήσεις, το 2λιτρο Hyundai i30 N θα παρουσιαστεί επίσημα τον προσεχή Οκτώβρη στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, αν και η «ηλεκτρονική» αποκάλυψή του δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί μερικές βδομάδες νωρίτερα. Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, κάτω από το καπό θα φιλοξενείται ένας 2λιτρος κινητήρας τούρμπο, ο οποίος θα αποδίδει περί τους 260 ίππους μεταφέροντας την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Πολύ πιθανό είναι οι Κορεάτες να προσφέρουν μια ακόμα έκδοση του μοντέλου, με τον εν λόγω κινητήρα να αποδίδει μερικούς… πολύτιμους επιπλέον ίππους.

Συμπεριλαμβανομένου του 2λιτρου μηχανικού συνόλου, πάνω από το 40% των επιμέρους τμημάτων του νέου i30 N θα είναι νέο. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με την Hyundai, θα είναι οι αναρτήσεις, καθώς και το σύστημα μετάδοσης.

Θέλοντας να «φωτογραφίσουν» τον σπορτίφ χαρακτήρα του μοντέλου, οι Κορεάτες έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα ένα σύντομο βίντεο από τις δοκιμές εξέλιξης του νέου i30 N, μέσω του οποίου όλοι μας μπορούμε να πάρουμε… γεύση από την ηχητική απόδοση του 2λιρου κινητήρα.

Κλείνοντας, αξίζει να θυμίσουμε πως ειδικά για τις ανάγκες του project που ακούει στο όνομα «N Series», η Hyundai έχει ήδη εξασφαλίσει τις υπηρεσίες ενός πολύπειρου μηχανικού: του Albert Biermann, του ανθρώπου που για 30 χρόνια(!) εργαζόταν για λογαριασμό των Βαυαρών της BMW με εξέχουσα θέση –που άλλου;- στην M Performance._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ