top icon
Επικαιρότητα

Εξελίσσεται το νέο Abarth 500X

Μέχρι τώρα επρόκειτο για φήμη. Σήμερα, όμως, με δεδομένες τις πρώτες «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες του μοντέλου, για βεβαιότητα.

Η ιταλική εταιρεία αναμένεται να ενισχύσει την παρουσία της στην κατηγορία των μικρών crossover μοντέλων παρουσιάζοντας με τα σήματα της Abarth μια πιο «αγριεμένη» εκδοχή του 500Χ. Μπορεί στις «χειμερινές» φωτογραφίες που σας παραθέτουμε να μην διακρίνονται (ακόμα) οι συνήθεις επιλογές του ιταλικού σκορπιού σε επίπεδο σχεδίασης, παρ’ όλα αυτά εύκολα εντοπίζει κανείς πως πίσω από τις μεγαλύτερες σε διάμετρο ζάντες, οι οποίες είναι δανεικές, ειδικά για την περίσταση, από την… Alfa Romeo, κρύβεται ένα αναβαθμισμένο σε προδιαγραφές σύστημα πέδησης, στοιχείο που αν μη τι άλλο υποδηλώνει τη δυναμική της κατασκευής και σε επίπεδο απόδοσης. Επίσης, στο πίσω μέρος, διακρίνονται το ίδιο αβίαστα οι αντικριστές απολήξεις της εξάτμισης, οι οποίες αποδεικνύουν με τις σειρά τους πως κάτι το διαφορετικό «κρύβεται» κάτι από το εμπρός καπό του συγκεκριμένου πρωτοτύπου που «συνελήφθη» στη Σκανδιναβία.

Το πιο πιθανό σενάρια είναι να δούμε εδώ μια δυνατότερη εκδοχή του 1.400αρη κινητήρα MultiAir της Fiat, όπως ακριβώς θα συμβεί και με την έκδοση Abarth του ανοιχτού 124 Spider, και όχι τον μεγαλύτερο, βαρύτερο αλλά και πολύ ακριβότερο σε κόστος, 1.75 ΤΒ βενζινοκινητήρα των Ιταλών. Η ισχύς του «μικρού» MultiAir δεν έχει ακόμα «διαρρεύσει», ωστόσο λογικό είναι να προσεγγίζει ή και να ξεπερνά οριακά τους 200 ίππους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η παρουσίαση του νέου Abarth 500X θα πραγματοποιηθεί μέσα στο τρέχον έτος, σε άγνωστη, προς το παρόν, χρονική συγκυρία._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ