top icon
Επικαιρότητα

«Εξηλεκτρίζοντας» το κλασσικό Mini

Με μια συμβολική κίνηση, η βρετανική εταιρεία «εξηλέκτρισε» το αρχέτυπο Mini παρουσιάζοντας στην Έκθεση της Ν. Υόρκης μια one-off εκδοχή του εμβληματικού της μοντέλου που μπαίνει στην… πρίζα.

Με την κίνηση αυτή, η Mini -ή πιο σωστά, το BMW Group– έρχονται να προσδώσουν στο όλο εγχείρημα έναν ιδιαίτερο συμβολισμό υπερθεματίζοντας στα ούτως ή άλλως φιλόδοξα πλάνα τους στον τομέα της ηλεκτροκίνησης για την προσεχή δεκαετία. Για την περίσταση, οι ιθύνοντες της βρετανικής εταιρείας… σκαρφίστηκαν ένα αρκετά ενδιαφέρον project επιστρατεύοντας την τελευταία εκδοχή του «ορίτζιναλ» Mini, από την οποίο απεγκατέστησαν τον 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης με τον οποίο κινούνταν τοποθετώντας στη θέση του έναν σύγχρονο και συμπαγή σε διαστάσεις ηλεκτροκινητήρα.

«Αστειευόμενοι πάντα λέγαμε πως αν ο Ισιγόνης έπρεπε σήμερα να εφεύρει το Mini, τότε αυτό σίγουρα θα ήταν ηλεκτρικό. Αυτή είναι η απάντηση στη σημερινές προκλήσεις, όπως ακριβώς ήταν και το Mini το 1959», δηλώνουν χαρακτηριστικά οι ιθύνοντες της βρετανικής φίρμας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Mini δεν δίνει στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία αναφορικά με τις τεχνικές περγαμηνές ή τις επιδόσεις της ιδιαίτερης αυτής δημιουργίας, κάτι μάλλον αναμενόμενο με δεδομένο το «ύφος» της, αλλά και τους λόγους γέννησής της.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία παρουσίασε στην Έκθεση της Ν. Υόρκης την έκδοση Panamericana που βασίζεται στο υβριδικό Cooper S E Countryman ALL4. Όπως ανακοινώθηκε, τρία αντίτυπα του μοντέλου θα ταξιδέψουν από το άκρο της Βόρειας Αμερικής έως το Tierra del Fuego της Αργεντινής καλύπτοντας μια διαδρομή μήκους 25.750 χλμ._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ