top icon
Επικαιρότητα

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για πρωτότυπο της κινεζικής Byton

Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για το πρωτότυπο της κινεζικής Byton στις 18 Απριλίου στην Milan Design Week.

H Byton, μια άγνωστη μέχρι τώρα εταιρεία κατασκευής οχημάτων από την Κίνα, η οποία ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του πρώην επικεφαλής του προγράμματος εξέλιξης του BMW i8, Carsten Breitfeld, ξεκίνησε με αφορμή την παρουσία της τον περασμένο Ιανουάριο στην Consumers Electronics Show τα πρώτα απτά βήματά στο χώρο της παγκόσμιας αυτοκινητικής σκηνής παρουσιάζοντας ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο μοντέλο με αρκετά ενδιαφέροντα τεχνικά –και όχι μόνο- στοιχεία. Σήμερα, όπως ανακοίνωσαν οι ιθύνοντες της, η… ανώνυμη μέχρι στιγμής πρότασή της θα κάνει το ευρωπαϊκό ντεμπούτο της στην εκδήλωση Milan Design Week στις 18 Απριλίου.

Το νέο SUV της κινέζικης εταιρείας, έχει μήκος 4,85 μ., πλάτος 1,94 και πλάτος 1,64 μ. «πατώντας» σε τροχούς 22 ιντσών. Όπως επισημαίνουν οι δημιουργοί, το Byton Concept δε διαθέτει εξωτερικές χειρολαβές, ούτε συμβατικό σύστημα ξεκλειδώματος των θυρών, το οποίο έχει αντικατασταθεί από ένα ηλεκτρονικό καλούδι με σύστημα… αναγνώρισης προσώπου. Αυτό που σίγουρα εντυπωσιάζει είναι το εσωτερικό του, στο οποίο δεσπόζει μια θηριώδη οθόνη αφής, η οποία φέρει την ονομασία Shared Experience Display και έχει μήκος 1,25 μ.(!) και ύψος 250 χλστ.

Σε ότι αφορά στην καρδιά της κατασκευής, η Byton αναφέρει πως θα το νέο της SUV θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες. Η πρώτη θα αποδίδει 272 ίππους κινώντας τους πίσω τροχούς, με τη δεύτερη να είναι τετρακίνητη με απόδοση 476 ίππους. Σε κάθε περίπτωση, η ενέργεια θα αποθηκεύεται σε μπαταρίες ιόντων λιθίου, με αποτέλεσμα στην πρώτη περίπτωση η αυτονομία να αγγίζει τα 400 χλμ. και στη δεύτερη στα 520 χλμ.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η Byton έχει την έδρα της στη Nanjing της Κίνας, ενώ ένα ακόμα παράρτημά της βρίσκεται στο Silicon Valley των ΗΠΑ. Το σχεδιαστικό της κέντρο δε έχει την έδρα του στο Μόναχο, με την εταιρεία να διατηρεί εγκαταστάσεις διοικητικού χαρακτήρα στο Πεκίνο, στη Σανγκάη και στο Χόνγκ Κόνγκ. Στο μετοχικό σχήμα της Byton μετέχουν μεταξύ άλλων οι εταιρείες Harmony Auto, Auto Investments, League Automotive Technolgies και Legend Capital._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ