top icon
Επικαιρότητα

FCA: Υπόνοιες για εικονικές πωλήσεις στις ΗΠΑ

Η Fiat Chrysler Automobiles ερευνάται από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές για πλαστές ταξινομήσεις αυτοκινήτων στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η όλη υπόθεση άρχισε αρχικά να «ξεδιπλώνεται» όταν στα μέσα περίπου του 2015 ανώτατα στελέχη της Fiat Chrysler Automobiles διέταξαν τη διενέργεια εσωτερικής έρευνας προκειμένου να διαλευκανθεί αν συγκεκριμένες μάρκες του Ομίλου πραγματοποιούσαν εικονικές πωλήσεις οχημάτων στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Βλέπετε, η συνεχιζόμενη για 75ο μήνα αύξηση των πωλήσεων της FCA στις ΗΠΑ, φαίνεται να κίνησε τις υποψίες ακόμα και των ίδιων των ιθυνόντων της…

Το θέμα, όπως ήταν αναμενόμενο, τράβηξε την προσοχή των αμερικάνικων αρχών και συγκεκριμένα τόσο του Υπουργείου Δικαιοσύνης όσο και της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της χώρας, οι οποίοι φέρεται ότι πραγματοποίησαν επιτόπια έρευνα στις 11 Ιουλίου σε εννέα κεντρικά κτήρια της FCA στις ΗΠΑ προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία που να αφορούν το νέο αυτό «σκάνδαλο». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αρχές κατάφεραν να συνομιλήσουν τόσο με νυν υπαλλήλους της FCA, όσο και με πρώην, τους οποίους και… επισκέφθηκαν εν συνεχεία στα σπίτια τους.

Προς το παρόν, η όλη υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξελίξει. Πάντως, ο νέος επικεφαλής της FCA στις ΗΠΑ, Reid Bigland, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του Sergio Marchionne και πιθανός αντικαταστάτης του στο τιμόνι του αμερικανο-ιταλικού Ομίλου μετά την συνταξιοδότηση του Ιταλού μάνατζερ, φέρεται αποφασισμένος να βάλλει τέλος σε αυτή την πρακτική. Κάτι ασφαλώς που, εμμέσως πλην σαφώς, επιβεβαιώνει τις εν λόγω «πρακτικές πωλήσεων» της FCA στις ΗΠΑ._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ