top icon
Επικαιρότητα

Ferrari: 350 ειδικά και μοναδικά αυτοκίνητα

Η ιταλική εταιρεία βρήκε έναν ευφυή τρόπο να γιορτάσει τα 70α της γενέθλια. Αλλά και να αυξήσει τη ροή… ζεστού χρήματος στα ταμεία της.

Η Ferrari, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σχετική της ανάρτηση η ηλεκτρονική έκδοση του βρετανικού Autocar, αποφάσισε να παρουσιάσει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού τον προσεχή Οκτώβριο, όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τριακόσια πενήντα μοναδικά αυτοκίνητα προκειμένου να τιμήσει την 70η επέτειο από την έναρξη της παραγωγής «τετράτροχων ονείρων».

Πιο συγκεκριμένα, για κάθε ένα από τα πέντε μοντέλα της γκάμας της -488 GTB, 488 Spider, California T και GTC4Lusso- οι Ιταλοί θα δημιουργήσουν 70 ειδικές εκδόσεις που θα αντλούν την έμπνευσή τους από τα πιο σημαντικά και εμβληματικά μοντέλα της ιστορίας του cavallino rampante. Σύμφωνα με το Autocar, η ανακοίνωση των προθέσεων των Ιταλών πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία πριν λίγες μόλις μέρες παρουσία εκπροσώπων της μάρκας, αλλά και περισσοτέρων από 100 εκλεκτών της πελατών.

«Όλη η ομάδα των ανθρώπων του Maranello, ανέτρεξε στην 70χρονη ιστορία της εταιρείας μας προσπαθώντας να εντοπίσει τα πιο εμβληματικά μοντέλα του παρελθόντος, τα πιο εμπληματικά σαλόνια και τις πιο εμβληματικές εξωτερικές σιλουέτες. Η εταιρεία μας θα κατασκευάσει 350 αντίτυπα, με το κάθε ένα να είναι μοναδικό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εμπορικός διευθυντής και υπεύθυνος για την προώθηση των μοντέλων της Ferrari, Enrico Galliera.

Θυμίζουμε πως η πιο πρόσφατη «ειδική έκδοση» μοντέλου της ιταλικής φίρμας ήταν η εικονιζόμενη F12tdf._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ