top icon
Επικαιρότητα

Φιλόδοξα τα «ηλεκτρικά» πλάνα της Skoda

Η Τσέχικη εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει τρία ηλεκτρικά μοντέλα μέσα στα προσεχή χρόνια: ένα χάτσμπακ, ένα SUV και ένα σπορ κουπέ.

Η Τσέχικη εταιρεία, όπως και όλα πλέον τα μέλη του Ομίλου VW, στρέφει εμφανώς την προσοχή της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μιας και ο συγκεκριμένος τύπος οχημάτων και κινητήριων μονάδων αναμένεται να αποτελέσει το βασικό άρμα -όχι μόνο για τη Skoda, αλλά και για κάθε εταιρεία που θέλει να σέβεται τον εαυτό της και τον καταναλωτή- για την επικράτηση στις κατά τόπους αγορές. Τι ακριβώς όμως περιλαμβάνει το ηλεκτρικό… μενού της εταιρείας για τα προσεχή χρόνια;

Τα πρώτα βήματα αναμένεται να γίνουν το 2019, με τη Skoda να παρουσιάζει την plug-in υβριδική έκδοση του Suberb. καθώς και την αμιγώς ηλεκτρική του «μικρού» Citigo. Η πραγματική όμως επέλαση θα πραγματοποιηθεί ένα χρόνο αργότερα, με τους Τσέχους να φέρνουν στο φως ένα εντυπωσιακό σε σχεδίαση SUV, με κουπέ παρουσιαστικό, το οποίο θα βασίζεται στο πρωτότυπο Vision E που είδαμε να παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Έκθεση της Σαγκάης. Δομικά, το νέο αυτό SUV θα «πατά» στο ευέλικτο δάπεδο MEB του γερμανικού γκρουπ, ακριβώς όπως θα συμβεί και με τις αντίστοιχες προτάσεις των Audi και VW. Από πλευράς μεγέθους, θα τοποθετείται ανάμεσα στα Karoq και Kodiaq, οι δε ηλεκτροκινητήρες του αναμένεται να αποδίδουν συνδυαστικά περί τους 300 ίππους. Σε σχέση με την ονομασία του, οι Τσέχοι φέρεται να έχουν κατοχυρώσει τα δικαιώματα εμπορικής χρήσης των ονομάτων Amiq, Eliaq και Anuq.

Σε ότι αφορά το χάτσμπακ ηλεκτρικό μοντέλο, η Skoda αναμένεται να υιοθετήσει μια κοντύτερη εκδοχή της πλατφόρμας MEB δημιουργώντας ένα μοντέλο αντίστοιχο σε φιλοσοφία με εκείνο που θα δούμε από το στρατόπεδο της μαμάς VW (βλ. ID Concept). Ο ηλεκτροκινητήρας του εικάζεται πως θα είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος(!) αποδίδοντας περί τους 170 ίππους. Η πιο πιθανή ονομασία του νέου ηλεκτρικού αντι-Golf της Skoda είναι η Felicia-E.

Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού αυτοκινητικού Τύπου, στα πλάνα των Τσέχων που αφορούν στις επερχόμενες προτάσεις της γκάμας με μηδενικές εκπομπές ρύπων, εντάσσεται και ένα «χαμηλό» σπορ μοντέλο, με 2 ή 4 πόρτες, το οποίο θα αναβιώσει, όπως έχει αποκαλύψει στο παρελθόν ο Christian Strube, τον θρύλο του 110R._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ