top icon
Επικαιρότητα

Ford: Δεν θα εγκαταλείψουμε την Ευρώπη όπως έκανε η GM

Ο Jim Hackett, ο CEO της Ford, πιστεύει πως η αμερικάνικη εταιρεία δεν πρέπει να γυρίσει την πλάτη στην αγορά της γηραιάς ηπείρου. Ιδού το γιατί.

Η Ford πιστεύει ακράδαντα στην αγορά της Ευρώπης, την οποία, όπως διαβεβαιώνει ο Διευθύνον Σύμβουλός της, Jim Hackett, δεν πρόκειται να εγκαταλείψει. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο νέος «στρατηγός» της αμερικάνικης εταιρείας μιλώντας σε Βρετανούς δημοσιογράφους στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, η Ford σχεδιάζει με στοχευμένες κινήσεις μέσα στα προσεχή χρόνια να ενισχύσει έτι περαιτέρω την παρουσία της στις κατά τόπου αγορές της.

«Έχουμε κάνει μια μεγάλη δέσμευση στην Ευρώπη. Ο Jim Farley, ο οποίος ήταν επικεφαλής των δραστηριοτήτων μας στη γηραιά ήπειρο, μας βοήθησε να μάθουμε πολλά πράγματα σχετικά με την περιοχή. Η Ford θέλει να γίνει ο ηγέτης της. Μην ξεχνάμε, επίσης, πως η Ευρώπη έχει το δεύτερο μεγαλύτερο κατά κεφαλή εισόδημα στον κόσμο», δήλωσε με έμφαση ο Jim Hackett.

Την ίδια στιγμή, ο CEO της εταιρείας πιστεύει πως ένας ακόμα λόγος για τον οποίο η Ford πρέπει να… μείνει Ευρώπη είναι η ηλεκτροκίνηση, καθώς στη γηραιά ήπειρο η υιοθέτησή της γίνεται με συγκριτικά πιο γοργούς ρυθμούς σε σχέση με άλλες περιφέρειες της υφηλίου.

«Το ηλεκτρικό κίνημα που συντελείται στην Ευρώπη σήμερα μας βοήθησε να δούμε τις προκλήσεις της στον τομέα», τόνισε ο Jim Hackett.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αμερικάνικη εταιρεία επανεπιβεβαίωσε στο Ντιτρόιτ μέσω δηλώσεων των ιθυνόντων της πως μέχρι το 2022 θα επενδυθούν στον τομέα και τις τεχνολογίες των ηλεκτροκίνητων οχημάτων περί τα 11 δις δολάρια. Έως τότε, η εταιρεία ευελπιστεί πως στη γκάμα των μοντέλων της θα υπάρχουν περί τα 40 μοντέλα, τα οποία θα κινούνται, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, με ρεύμα._Χ.Α.   

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ