top icon
Επικαιρότητα

Ford: H Mustang είναι το best seller σπορ μοντέλο του πλανήτη

Η αμερικάνικη εταιρεία παραθέτει τις σχετικές «αποδείξεις» που υποστηρίζουν του λόγου το αληθές.

Το ότι το εμβληματικό κουπέ της Ford αποτελεί εδώ και πέντε σχεδόν δεκαετίες το πιο δημοφιλές σε πωλήσεις σπορ αυτοκίνητο στην αγορά των ΗΠΑ, σίγουρα δεν είναι είδηση. Το γεγονός όμως ότι χάρη στην παγκόσμια πλέον… εξάπλωσή του ανακηρύσσεται και επισήμως πλέον ο εμπορικός βασιλιάς του είδους στο σύνολο της υφηλίου, σίγουρα είναι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της HIS Markit, το αμερικάνικο κουπέ κατάφερε μέσα στην πρώτη πλήρη εμπορική του σεζόν ανά τον κόσμο να ταξινομήσει περισσότερες από 150.000 μονάδες. Σε σύγκριση με το 2015, οι επιδόσεις του μοντέλου σε παγκόσμιο επίπεδο εμφανίζονται αυξημένες κατά 6%, με τη δημοτικότητα του να… εκτινάσσεται στις αγορές εκτός ΗΠΑ σε πάνω από 45.000 μονάδες εμφανίζοντας έτσι άνοδο σε σχέση με την περασμένη χρονιά της τάξης του 101%.

Στην ευρωπαϊκή αγορά τώρα, η Mustang κατάφερε να εξασφαλίσει το 2016 την εμπιστοσύνη 15.335 αγοραστών. Το εξευρωπαϊσμένο πλέον κουπέ της Ford αναδείχτηκε best seller μοντέλο στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων στις αγορές της Γαλλίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Ελλάδας, της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Ουγγαρίας και της Ρουμανίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της HIS Markit, η εμπορική απήχηση της Mustang στην Κίνα, στη μεγαλύτερη σε όγκο αγορά του κόσμου, αυξήθηκε το 2016 κατά 74% τοποθετώντας την και εδώ στην κορυφή της κατηγορίας της.

Αυτή τη στιγμή, το αμερικάνικο κουπέ διατίθεται σε όλες τις ηπείρους του πλανήτη –πλην της Ανταρκτικής- και συνολικά σε 140 διαφορετικές χώρες._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ