top icon
Επικαιρότητα

Ford: παραμένει πρώτη στα επαγγελματικά, πωλήσεις ρεκόρ για Ecosport και Kuga

H Ford είναι πρώτη στα επαγγελματικά οχήματα το πρώτο τρίμηνο του 2018 συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία των τελευταίων τριών ετών, ενώ ο Μάρτιος ήταν εξαιρετικός για τις συνολικές πωλήσεις της, με ιδιαίτερα δυνατή την κατηγορία των SUV

Η Ford αναδείχθηκε No.1 εταιρεία επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, με συνολικές πωλήσεις που ανήλθαν στις 93.200 μονάδες από την αρχή του έτους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία πωλήσεων στο τέλος Μαρτίου. Την περίοδο αυτή, η Ford πέτυχε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς επαγγελματικών οχημάτων πρώτου τριμήνου από το 1995. Η επίδοση αυτή συνεχίζει την πρωτιά στις πωλήσεις επαγγελματικών των τελευταίων τριών ετών.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην Ελλάδα, όπου η Ford συνεχίζει να είναι No.1 στις ταξινομήσεις ελαφρών φορτηγών με τα Ford Transit και Ford Ranger να πρωταγωνιστούν στις πωλήσεις ανάμεσα στα επαγγελματικά μοντέλα Ford, ανεβάζοντας το συνολικό μερίδιο πωλήσεων στο 18%.

Για τις συνολικές πωλήσεις Ford (επιβατικά και επαγγελματικά), ο Μάρτιος ήταν ένας ακόμη δυνατός μήνας. Στις 20 παραδοσιακές αγορές της Ευρώπης, η Ford αναδείχθηκε No.2 εταιρεία με ποσοστό πωλήσεων 8,5%. Στην ιδιαίτερα καλή εικόνα συνέβαλλαν οι πωλήσεις SUV που κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Είναι χαρακτηριστικό πως η συγκεκριμένη κατηγορία έχει κερδίσει πάνω από 15% μερίδιο πωλήσεων ανάμεσα στα μοντέλα Ford το πρώτο τρίμηνο του έτους με το πρόσφατα λανσαρισμένο Ecosport και το νέο Kuga να κάνουν πωλήσεις ρεκόρ, σημειώνοντας αύξηση κατά 29% και 14% αντίστοιχα. Πλέον, σχεδόν ένα στα πέντε μοντέλα Ford που πωλούνται στην Ευρώπη, ανήκουν στην κατηγορία SUV.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ