top icon
Επικαιρότητα

Ford: Τέλος εποχής για τον Mark Fields;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, ο CEO της Ford πρόκειται να χάσει τη θέση του στο πηδάλιο της αμερικάνικης εταιρείας με τους μετόχους της τελευταίας να εκφράζουν πλέον ανοιχτά τη δυσαρέσκειά τους προς στο πρόσωπό του.

Σύμφωνα με το Forbes αλλά και πολλά ακόμη διεθνή μέσα ενημέρωσης, η ισχυρός μέχρι και σήμερα άνδρας της Ford, Mark Fields, χάνει τη θέση του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, μιας και το Δ.Σ. της εταιρείας δείχνει να είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένο με τις επιδόσεις του αμερικανού μάνατζερ. Η αλήθεια είναι πως κατά τη διάρκεια της θητείας του Mark Fields στο τιμόνι της Ford η συρρίκνωση τόσο στην αξία της μετοχής, όσο και στην κερδοφορία της μάρκας, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Κάτι που συμβαίνει και με τα εμπορικά μερίδια της μάρκας σε καθοριστικές για την πορεία της Ford αγορές ανά την υφήλιο.

Θυμίζουμε πως ο Fields ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου στη Ford το 2014 παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον Alan Mulally.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες μέχρι και αυτή τη στιγμή πληροφορίες, ο αντικαταστάτης του Fields θα είναι ο James P. Hackett, ο οποίος ηγείται αυτή τη στιγμή στο διοικητικό σχήμα της θυγατρικής Ford Smart Mobility LLC. Στο πλαίσιο της εν λόγω αλλαγής-διαδοχής, η Ford αναμένεται να… ανακατέψει την τράπουλα σε πολλά ακόμα πόστα με τους James Farley (επικεφαλής της Ford Ευρώπης, Μ. Ανατολής και Αφρικής) και Joseph Hinrichs (επικεφαλής της Ford B. Αμερικής) να αναλαμβάνουν νέα καθήκοντα. Αλλαγή φρουράς αναμένεται και στο πόστο του υπεύθυνου επικοινωνίας, με τον Ray Day να παραδίδει τη σκυτάλη στον Mark Truby._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ