top icon
Επικαιρότητα

Το γαλλικό δημόσιο μειώνει τη συμμετοχή του στη Renault

Το γαλλικό δημόσιο μειώνει στο 15% τη συμμετοχή του στο μετοχικό σχήμα της εταιρείας.

Σύμφωνα με τα επίσημα ανακοινωθέντα, τα ποσοστό που κατέχει το γαλλικό δημόσιο στη Renault ανέρχεται πλέον στο 15%, έναντι 19,73% που ήταν μέχρι σήμερα, καθώς η κυβέρνηση της χώρας προχώρησε με μια κίνηση… αστραπή την εβδομάδα που μας πέρασε στην πώληση 14 εκ. μετοχών συνολικής αξίας 1,2 δις ευρώ. Θυμίζουμε πως το γαλλικό δημόσιο είχε προβεί στην αύξηση της επιρροής του στη Renault το 2015 αγοράζοντας επιπλέον μερίδιο που αντιστοιχούσε τότε στο 4,73% του μετοχικού της σχήματος, κίνηση που με πρωτεργάτη τον τότε Υπουργό Οικονομικών και σημερινό Πρόεδρο της χώρας, Emmanuel Macron, είχε ως στόχο να εξασφαλιστούν για λογαριασμό του δημοσίου μεγαλύτερα δικαιώματα ψήφου (βλ. διπλάσια) στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Παρά το γεγονός ότι το κράτος παραμένει, παρά την πώληση του ως άνω μεριδίου, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Renault, το βέβαιο είναι ότι με την κίνηση αυτή οι σχέσεις της παρούσας κυβέρνησης με τον ισχυρό άνδρα της Renault, Carlos Ghosn, θα εξομαλυνθούν έτι περεταίρω ανοίγοντας έτσι το δρόμο για λογαριασμό της τελευταίας για ακόμα πιο τολμηρά βήματα στις διεθνείς αγορές.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή η συνολική κεφαλαιοποίηση της πάλαι ποτέ κρατικής Renault, παρά την όχι και τόσο καλή τους τελευταίους μήνες πορεία της τιμής της μετοχής της, ανέρχεται στα 25,5 δις ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε, το 10% των πωληθέντων και πρώην κρατικών μετοχών έγιναν προς τους ίδιους τους υπαλλήλους της γαλλικής εταιρείας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ