top icon
Επικαιρότητα

Γερμανία: Έκπτωση έως 4.000 € για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων

Η γερμανική κυβέρνηση, ύστερα από εβδομάδες διαβουλεύσεων, ήρθε σε συμφωνία με τους κατασκευαστές θεσπίζοντας και επίσημα πλεόν σημαντικά οικονομικά κίνητρα για την αγορά «καθαρών» οχημάτων.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η συνολική δαπάνη του εν λόγω προγράμματος, στο οποίο συμβάλλουν όχι μόνο το γερμανικό κράτος, αλλά και οι ίδιοι οι κατασκευαστές οχημάτων, ανέρχεται στο ποσό των 1,2 δις ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, για την απόκτηση ενός ηλεκτρικού οχήματος (EV), κάθε αγοραστής στη Γερμανία θα απολαμβάνει έκπτωση επί της τιμής του αυτοκινήτου, ύψους 4.000 ευρώ. Στην περίπτωση των plug-in υβριδικών οχημάτων, η μείωση στην τιμή κτήσης θα είναι 3.000 ευρώ. Από το ποσό αυτό, το ήμισυ θα επιβαρύνει αποκλειστικά τις κατασκευάστριες εταιρείες.

«Στόχος μας είναι να περάσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Με την απόφαση αυτή, δίνουμε την απαραίτητη ώθηση», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο Βερολίνο ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, ο οποίος συμπλήρωσε πως «300 εκ. ευρώ θα διατεθούν από το 2017 έως και το 2020 για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών φόρτισης».

Θυμίζουμε πως ήδη από πέρσι η κυβέρνηση της Γαλλίας ξεκίνησε να προσφέρει εκπτώσεις που φτάνουν έως και τα 10.000 ευρώ για την αντικατάσταση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων ηλικίας άνω των 14 ετών με ηλεκτρικά, ενώ, ένα βήμα πιο μπροστά, βρίσκεται ήδη η Νορβηγία, η οποία έχει απαλλάξει πλήρως τα οχήματα του είδους από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, προσφέροντας συγχρόνως δωρεάν παρκινγκ και φόρτιση των μπαταριών, καθώς και… ελευθέρας για την κίνηση των EV’s στις λωρίδες κυκλοφορίας των λεοφορείων._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ